„Tai bus tikras pragaro katilas. Mes tikimės laimėti ir parodyti turnyro šeimininkams, kad Vokietija taip pat turi gerų krepšininkų”, - sakė Vokietijos rinktinės treneris Dirkas Bauermannas

Lietuvos krepšinio rinktinę į priekį stums beveik 11 tūkst. dėl krepšinio pamišusių sirgalių, tačiau jie susidurs su Vokietijos energija. „Laimėk arba važiuok namo – turėtų būti įdomu”, - teigia Vokietijos rinktinės žvaigždė D.Nowitzki, kuriam šios rungtynės už savo šalies rinktine gali būti paskutinės.

Zeit.de bando vokiečiams paaiškinti, kas laukia Vokietijos rinktinės. Pasak leidinio, ši sporto šaka mažai baltų tautai nėra paprasta - tai religija ir identiteto dalis.

„Kai kurie krepšininkai šalies žmonėms yra tarsi šventieji. Kaip Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis ar Šarūnas Marčiulionis, žaidėjai, kurie 1992 m., nesenai Lietuvai atkūrus nepriklausomybę, Barselonos olimpinėse žaidynėse laimėjo bronzos medalius, nugalėję Sovietų Sąjungos rinktinę”, rašo zeit.de.

Vokiečiai teigia nejaučiantys įtampos prieš būsimas rungtynes. „Per sezoną NBA išvykoje sužaidžiu 41 rungtynes ir jas dažniausia stebi daugiau nei 20 tūkst. gerbėjų”, - portalui weser-kurier.de teigė centro puolėjas Chrisas Kamanas

Įžaidėjas Heiko Schaffartzikas taip pat teigia nejaučiantis baimės dėl būsimų rungtynių. „Mes nebijome, kodėl turėtume? Šioje partijoje mes esame maksimaliai nepalankioje padėtyje. Man patinka šis žaidimas”, - sakė jis.

Primename, kad Lietuvos rinktinė E grupėje žengia trečia, iškovojusi dvi pergales ir patyrusi du pralaimėjimus. Vokietijos rinktinė grupėje užima paskutinę vietą, iškovojusi vos vieną pergalę.

Rungtynės tarp Lietuvos ir Vokietijos prasidės sekmadienį 21 val.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją