Joachimo Lowo kariauna turnyro pusfinalyje net 7:1 sutraiškė nukraujavusius brazilus, tačiau gyrė vietinius sirgalius.

„Mes visi tikimės brazilų palaikymo“, - pareiškė Vokietijos rinktinės gynėjas Benediktas Howedesas.

„Brazilų šventimas kartu su mumis buvo nuostabus jų gestas. Mačo eigoje sirgaliai palaikė mus. Buvo fantastiška“, - pridėjo 26-erių vokietis.

Argentinos rinktinė, kuri pusfinalyje po baudinių serijos 4:2 nugalėjo olandus, sieks trečiojo pasaulio čempionato titulo, tuo tarpu vokiečiai - ketvirto.

„Mes žinome, kad esame įvardijami kaip favoritai, bet mūsų komanda yra pakankamai protinga, todėl ši etiketė mūsų neišmuš iš kelio. Neleisime jokiems išoriniams faktoriams mūsų blaškyti“, - pareiškė B. Howedesas.

Vokiečiai, kurie į planetos pirmenybių finalą pateko antrą kartą per paskutinius keturis turnyrus (dusyk suklupo pusfinalyje), paskutinį kartą trofėjų iškovojo 1990 metais. Tuomet Vakarų Vokietijos komanda finale nugalėjo būtent argentiniečius.

Lionelis Messi

Ir jie supranta, kad Lionelio Messi, kuris jau yra pelnęs 4 įvarčius ir atlikęs rezultatyvų perdavimą, sustabdymas yra esminis susitikimo faktorius.

„Messi yra fantastiškas žaidėjas, vienas geriausių pasaulyje, bet toks pats yra ir Ronaldo (vokiečiai 4:0 sutriuškino Portugalijos rinktinę - DELFI). Prieš jį turime žaisti kaip komanda, nes vienas prieš vieną jo tikrai neįveiksime“, - apie Argentinos komandos lyderį kalbėjo vokiečių gynėjas.

„Kuomet mes žaidžiame tvirtai kaip kumštis, net toks žaidėjas kaip Messi turi problemų. Jeigu mes ginsimės kaip komanda, mes jį sustabdysime“, - apie artėjantį finalą kalbėjo B. Howedesas.

Rio de Ženeiro „Maracana“ stadione vyksiančiame finale tikimasi sulaukti 77 tūkst. žiūrovų. Dvikovos pradžia 22.00 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)