Pirmoje FIFA Konfederacijų taurės pusfinalio dvikovoje birželio 28-ą dieną žais Portugalija ir Čilė, kitoje – birželio 29-ą dieną – susigrums Vokietija ir Meksika.

Aktyviai rungtynes pradėję Afrikos liūtai didesnę pirmojo kėlinio dalį beveik nenusileido vokiečiams, tačiau 47-ą minutę būtent Joachimo Loewo auklėtiniai pasižymėjo pirmieji. Pasaulio čempionus į priekį 1:0 išvedė Keremas Demirbay.

Antrame kėlinyje vokiečių užduotis gerokai palengvėjo – už pavojingą žaidimą 64-ą minutę teisėjas iš aikštės pašalino Kamerūno žaidėją Ernestą Mabouką. Atsigauti nespėję kamerūniečiai netrukus praleido dar vieną įvartį.

66-ą minutę smūgiu galva pasižymėjo Timo Werneris. Nuo žemės atšokusio kamuolio Kamerūno vartininkas nepasiekė ir rezultatas tapo 2:0.

Tačiau Afrikos liūtai rankų nenuleido. Net žaisdami mažuma jie sugebėjo pelnyti paguodos įvartį. Po kontratakos galva kamuolį į vokiečių vartų tinklą 78-ą minutę pasiuntė Vincentas Aboubakaras.

Keletą keitimų atlikęs J. Lowas, kuriam tai buvo 100-ji pergalė einant Vokietijos rinktinės vyriausiojo trenerio pareigas, sulaukė dar vienos savo auklėtinių dovanos. Savo antrą įvartį 81-ą minutę pelnė T. Werneris.

Vokietija 3 – 1 Kamerūnas

48' [1 – 0] Keremas Demirbay
66' [2 – 0] Timo Werneris
78' [2 – 1] Vincentas Aboubakaras
81' [3 – 1] Timo Werneris

64' raudonoji kortelė Ernestui Maboukai (Kamerūnas).

Intensyviai vyko ir dvikova tarp Čilės ir Australijos. Azijos čempionai australai atgaivino viltis prasibrauti į pusfinalį, kai išsiveržė į priekį pirmojo kėlinio pabaigoje. 42-ą minutę Australija pirmavo 1:0 po Jameso Troisi įvarčio.

Tačiau čiliečiai antrajame kėlinyje sugebėjo atsakyti tuo pačiu – po Martino Rodriguezo įvarčio rezultatas tapo lygus 1:1. To užteko Čilės nacionalinei ekipai, kad užsitikrintų antrą vietą B grupėje ir žengtų į turnyro pusfinalį.

Čilė 1 – 1 Australija

42' [0 – 1] Jamesas Troisi
67' [1 – 1] Martinas Rodriguezas

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)