Rusijos rinktinė laimėjo visas ketverias žaistas rungtynes (91:56 prieš Pietų Korėją, 84:69 prieš Dominikos Respubliką, 80:65 prieš Angolą ir 85:77 prieš Nigeriją) ir užtikrintai iškovojo kelialapį į Londono olimpiadą.

„Rusija Venesueloje įtikinamai nugalėjo visus savo varžovus ir parodė puikų puolimą - tiek greitose kontratakose, tiek poziciniame žaidime. Rusų žaidimas kvalifikaciniame turnyre buvo pats gražiausias ir įspūdingiausias. Neginčytinai geriausia gynyba, kova dėl atšokusių kamuolių ir nuostabus pozicinis puolimas.

Tačiau panašu, kad komanda olimpiadai pasiruošusi dar tik apie 70 procentų, todėl tai reiškia, kad dar yra kur tobulėti“, - teigė žinomas specialistas.

Vertindamas Londono olimpiados A ir B grupių pajėgumą V. Gomelskis tvirtino, kad rusai tikrai žengs į ketvirtfinalį, o jame įveiks Lietuvos arba Argentinos atstovus.

„Mūsų grupė Londone - paranki: Ispanija - lyderė, Kinija ir Didžioji Britanija - autsaiderės, o trys komandos kovos dėl antros vietos - Rusija, Brazilija ir Australija. Manyčiau, kad už brazilus ir australus mūsų rinktinė yra pranašesnė.

Be to, mums labai geras ir rungtynių tvarkaraštis: liepos 29 d. žaisime su D. Britanija, liepos 31 d. - su Kinija, rugpjūčio 2 d. - su Brazilija, rugpjūčio 4 d. - su Ispanija ir rugpjūčio 6 d. - su Australija. Geriau ir nesugalvosi.

Ketvirtfinalyje žaisime arba su Lietuva, arba su Argentina. Ir taip pat nugalėsime bet kurią iš jų“, - įsitikinęs V. Gomelskis.

Tiesa, tam, kad lietuviai ir rusai iš tiesų susitiktų jau ketvirfinalyje, reikia, jog vieni savo grupėje užimtų pirmą vietą, o kiti - ketvirtą, arba vieni - antrą, kiti - trečią.

Jis taip pat pridūrė, kad yra šansų pakovoti ir su neabejotina favorite laikoma JAV rinktine.

„Įveikti JAV rinktinę Londone bus neįtikėtinai sudėtinga, bet įmanoma“, - pareiškė V. Gomelskis.

Primename, kad per paskutinius dvejus metus Lietuvos ir Rusijos rinktinės susitiko tris kartus (visus - draugiškuose mačuose) - visos trys pergalės atiteko būtent rusams: 77:69 (2012 metų birželio 28 d. Hjustonas), 88:80 (2011 metų rugpjūčio 19 d. Panevėžys) ir 91:76 (2011 metų rugpjūčio 10 d. Chimkai).

Prieš pat olimpines žaidynes, liepos 22 d., lietuviai ir rusai susitiks dar kartą - šįsyk Maskvoje.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1199)