Rusijai sunku atsitokėti po nacionalinės komandos fiasko, patirto Europos čempionato B grupėje. Sutriuškinti Velso 0:3 Leonido Sluckio auklėtiniai namo iškeliavo jau po pirmo etapo.

Apmaudas dvigubas, nes po dvejų metų Rusijos futbolininkai gins namų sienas pasaulio pirmenybėse, o tuomet panašus scenarijus reikštų pažeminimą visai šaliai.

Bet nacionalistinės liberaldemokratų partijos lyderis V. Žirinovskis regi išeitį.

„Velsas laimėjo grupės varžybas, nes komanda turi nacionalinę dvasią, sukurstytą anglų priespaudos. Mums taip pat reikia žaidėjų iš Rytų Ukrainos. Jie laimėtų bet kokį čempionatą. Mums reikia įsiutintų žmonių, turinčių nacionalinį motyvą“, – pareiškė Rusijos parlamentaras.

Kardinalių pokyčių reikalauja ir kai kurie jo populistinio flango kolegos.

„Mūsų komanda buvo minkšta kaip Vieningosios Rusijos partija ir tinkama tik vidiniam vartojimui. Mums reikia stalinistinės mobilizacijos, psichologinės ir fizinės jėgos. O dabar 11 milijonierių risnoja po aikštę vos sulenkdami kojas ir tegalvoja apie tai, kaip uždirbti daugiau pinigų“, – rėžė Komunistų partijos pirmininkas Genadijus Ziuganovas.

Internautai pašiepia iš Europos čempionato iškritusią Rusiją:

Internautai pašiepia iš Europos čempionato iškritusią Rusiją

Tuo metu Dūmos sporto komiteto pirmininkas Dmitrijus Sviščiovas – nuosaikesnis, bet irgi kalba apie būtinybę iš naujo formuoti komandą.

„Turėjome geriausius trenerius pasaulyje, ir jie nieko negalėjo padaryti su mūsų žaidėjais. Šią rinktinę derėtų paleisti ir viską pradėti kurti nuo balto popieriaus lapo“, – samprotavo politikas.

Primename, kad rusai B grupėje tesurinko tašką ir liko paskutiniai ketvirti, į priekį praleidę Velso, Anglijos ir Slovakijos futbolininkus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (229)