Antradienį XX Žiemos olimpinių žaidynių sostinėje Turine buvo pasveikinta ir Lietuva bei Uzbekistanas, Kazachstanas, Albanija. Kartu su misijos vadovėmis Vida Venciene ir Ijole Domarkiene iškilmėse dalyvavo biatlonininkas Karolis Zlatkauskas, slidinėjimo federacijos generalinis sekretorius Romualdas Glazauskas, gydytojas Vladas Sklizmantas.

Misijos vadovė V.Vencienė olimpinio kaimelio merei įteikė lietuviško porceliano skulptūrėlę su olimpiniais žiedais, o mūsų delegacija gavo olimpinį deglą.

Antradienį žaidynių organizatoriai informavo misijų vadovus, kad iš viso XX žiemos olimpinėse žaidynėse dalyvaus 79 šalių atstovai. Prieš ketverius metus Solt Leik Sityje (JAV) atidarymo parade žygiavo 77 delegacijos, o vėliau dar prisijungė 78-oji - Kosta Rika.

Kaip sakė Lietuvos olimpinės misijos vadovė V.Vencienė, Lietuvos delegacija atidarymo ceremonijoje į Turino olimpinį stadioną įžengs 47-a. Šalies vėliavą neš Kalgario olimpinė čempionė V.Vencienė.

Oficiali Turino žiemos olimpinių žaidynių svetainė vis dar skelbia, kad žaidynėse dalyvaus 82 šalių atstovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją