Estų sąskaitą atidarė aukso medalį iškovojusi slidininkė Kristina Šmigun, o pirmą medalį žiemos olimpiadų istorijoje Latvijai padovanojo 27 metų rogutininkas Martinas Rubenis. Jis iškovojo bronzą.

Pirmoji iš lietuvių startavo slidininkė Irina Terentjeva, pasirodydama ne itin sėkmingai. Ji 15 km (7,5+7,5 km) persekiojimo lenktynėse užėmė 53 vietą iš 64 finišavusių. Pirmąją varžybų dalį klasikiniu stiliumi ji įveikė 56-a, o antrąją laisvuoju – 49-a. Nuo nugalėtojos ji atsiliko net 5:45,0.

Pirmąją antrosios dienos čempione tapo estė K.Šmigun. 28 metų sportininkė iškovojo pirmąjį aukso medalį savo šaliai Turine ir pratęsė Solt Leik Sityje pradėtą Andruso Veerpalu aukso seriją. Ji nugalėjo 15 km persekiojimo lenktynėse, tuo patvirtindama, jog priklauso slidinėjimo elitui, nors šiame sezone ji neiškovojo nė vienos pergalės ir paskutiniu metu retai dalyvavo pasaulio taurės varžybose. Iki šiol olimpinėse žaidynėse aukščiausiai estė buvo užkopusi iki septintosios pozicijos.

Antrą vietą užėmė ir Solt Leik Sičio rezultatą pakartojo čekė Katarina Neumannova, pralaimėjusi finišo tiesiojoje, o trečia liko olimpinėse žaidynėse debiutavusi 29 metų rusė Jevgenija Medvedeva-Abruzova. Nesėkmingai lenktynės susiklostė neabejotinai pasaulio taurės lyderei norvegei Marit Bjoergen. Dėl paaštrėjusių skrandžio skausmų ji pasitraukė iš lenktynių po 6,6 km. Keletą savaičių iki olimpinių žaidynių ji sirgo ūmiu bronchitu ir Turine buvo jos pirmas startas po trijų savaičių pertraukos. Jos treneris viliasi, kad prieš kitas kovas pavyks Marit pastatyti ant kojų.

Nesėkmingai pasirodė ir Solt Leik Sičio čempionė kanadietė Beckie Scott, kuri liko šešta. Formos kritimą išgyvena ir Vokietijos rinktinė, iš kurios geriausiai pasirodė Klaudia Kuenzel, kuri liko tik 18-a.

Vyrų 30 km persekiojimo lenktynių čempionu netikėtai tapo 22 metų rusas J.Dementjevas, finišo tiesiojoje aplenkęs Solt Leik Sičio čempiono vardo neapginusį norvegą Frode Estilį, kuris iš karto po starto griuvo ir prarado apie pusę minutės, bet tai nesutrukdė jam pavyti varžovus ir iškovoti medalį. Trečias buvo italas Pietro Pilleris Cotreris.

Varžybų favoritai liko be medalių – 2005 m. šios rungties pasaulio čempionas Vincentas Vittozas liko šeštas, o šio sezono pasaulio taurės lyderis Tobiasas Angereris - tik 12-as.

Kalnų slidinėjimo rungtyje nacionaliniu didvyriu tapo 29 metų prancūzas A.Deneriaz'as. Iki šiol aukščiau nei aštunta vieta nei olimpinėse žaidynėse, nei pasaulio čempionate nepakilęs sportininkas, Turine nokautavo jau pergale besidžiaugusį varžybų favoritą austrą Michaelį Walchhoferį. Jis buvo iškovojęs dvi pergales šio sezono pasaulio taurės varžybose ir buvo laikomas vienu iš pagrindinių pretendentų į auksą. Nepaisant sidabro, Michaelis labai džiaugėsi laimėjęs pirmąjį olimpinių žaidynių medalį.

Trečias liko 33 metų šveicaras Bruno Kernenas, šiame sezone nepasižymėjęs gerais pasiekimais. Tai geriausias jo rezultatas po 1997 m. pasaulio čempiono titulo, iškovoto būtent šioje rungtyje. Jis už nugaros paliko legendinį norvegą Kjetilį Andre Aamodtą, kuris nepapildė septynių olimpinių medalių kolekcijos (4 vieta), galingus amerikiečius Bode Milerį (5 vieta) ir Dareną Rahlvesą (10 vieta) bei austrus Hermaną Mayerį (6 vieta) ir olimpinio čempiono titulą ginusį Frantzą Stroblį (8 vieta).

Snieglenčių „vamzdžio“ rungtyje triumfavo varžybų favoritas devyniolikmetis amerikietis Shaunas White'as. Būdamas 15-os jis vos nepateko į Solt Leik Sičio olimpiadą, o Turine buvo nepralenkiamas. Antras liko Solt Leik Sičio pasiekimą pakartojęs jo tautietis Danielis Kassas, o trečias – suomis Markku Koski.

Pirmąjį olimpiados medalį iškovojo ir varžybų šeimininkai. Pirmąją vietą rogučių sporto rungtyje pelnė Arminas Zoeggeleris, apgynęs olimpinio čempiono titulą. Antras liko rusas – Europos čempionas rusas Aleksejus Demčenko. Kaip minėta, trečią vietą iškovojo latvis M.Rubenis, kuris paskutiniajame Europos čempionate buvo tik septintas.

Neįspūdingai pasirodė legendinis vokietis Georgas Hacklis. Šeštosiose olimpinėse žaidynėse dalyvaujantis 39 metų triskart olimpinis čempionas užėmė 7 vietą. Iki tol visose olimpiadose jis pelnydavo medalius.

Šuolių nuo tramplyno varžybose netikėtai triumfavo norvegas Larsas Bystoelis. 27 metų sportininkas iki šiol nebuvo pasižymėjęs individualiose rungtyse, o po pirmojo šuolio buvo tik šeštas. Jis aplenkė 2002 m. Solt Leik Sičio olimpiados prizininką suomį Matti Hautamaeki ir bronzos medalį iškovojusį tautietį Roarą Ljoekelsoey.

Favoritu laikytas suomis Janne Ahonenas liko šeštas ir vėl atidėjo viltis iškovoti olimpinį aukso medalį, „skrajojantis lenkas“ Adamas Malyšas – septintas, o šio sezono lyderis čekas Jakubas Janda pasidalijo tik tryliktą vietą. Olimpinio čempiono titulą ginęs šveicaras Simonas Ammanas nepateko net tarp 30-ties finalo dalyvių.

Moterų 3000 m. greitojo čiuožimo rungtyje visus nustebino 19 metų olandė Ireen Wust (4:02,43), daugiau nei sekunde aplenkusi savo tautietę 29 metų Renate Groenewold ir daugiau nei dviem - pasaulio rekordininkę 26 metų kanadietę Cindy Klassen.

Laukta garsiųjų vokiečių Claudios Pechstein ir Amy Friesinger dvikova abiems čiuožėjoms baigėsi fiasko. 33 metų C.Pechstein neapgynė olimpinės čempionės titulo ir liko penkta, o šios olimpiados favorite laikyta A.Friesinger - ketvirta.

Paskutinį antrosios dienos medalių komplektą 1500 m. distancijoje išsidalins greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovai.

Medalių lentelė pasibaigus 11 rungčių

VietaŠalisAuksasSidabrasBronzaViso
1.JAV2103
2.Vokietija2002
3.Norvegija1337
4.Olandija1203
5.Rusija1113
6.Italija1023
7.Kanada1012
7.Prancūzija1012
9.Estija1001
10.Austrija0202
11.Suomija0112
12.Čekija0101
13.Latvija0011
13.Šveicarija0011