Turės atsispirti priešininkų fizinei jėgai

Būtent Nigerija liepos pradžioje tapo pirmąja Afrikos komanda, privertusia kapituliuoti Lietuvos krepšinio rinktinę. Atrankos į Londono olimpines žaidynes turnyre Venesueloje nigeriečiai laimėjo rezultatu 86:80.

Tuomet nesėkmė lietuviams, bent jau turnyrine prasme, nekainavo nieko, bet dar vienas pralaimėjimas olimpiados grupės varžybose gerokai komplikuotų K. Kemzūros auklėtinių padėtį. Todėl vyriausiasis treneris pirmadienio treniruotėje iš žaidėjų reikalavo tiksliai laikytis pagrindinių nurodymų.

Pirmiausia – savomis rankomis nenutiesti varžovams greitkelio į savo aikštės pusę ir užgniaužti Nigerijos krepšininkų kontratakas.

„Tai susiję su mūsų pačių kokybišku puolimu be klaidų. Tai – kritinis momentas. Mes negalime klysti ir leisti varžovams bėgti į greitą puolimą“, – paaiškino K. Kemzūra.

Antra – atsilaikyti prieš oponentus ginantis vienas prieš vieną. Būtent taip reikalus puolime dažnai sprendžia nigeriečiai, nesiveliantys į ilgas pozicines atakas.

„Reikia atstovėti prieš varžovą su kamuoliu. Nigerijos deriniai labai paprasti, ir netgi jų jie nesistengia atlikti iki pabaigos, dažnai nutraukia. Problema ta, kad Nigerijos krepšininkai labai stiprūs, atletiški ir drąsiai žaidžia vienas prieš vieną. Todėl labai svarbu užsiimti teisingas padėtis ir padėti vienas kitam tada, kada iš tiesų reikia“, – sakė lietuvių vairininkas.

Galiausiai, Lietuvos ekipai Londono olimpinėje krepšinio arenoje reikės kur kas stropiau nei Karakase grumtis dėl atšokusių kamuolių. Nors bendrą kovą po lenta lietuviai tuomet pralaimėjo nežymiai (33:35), afrikiečiai turėjo net 11 progų kartoti savo netikslius metimus.

„Po kiekvieno metimo trys ar keturi jų krepšininkai lipa „ant lentos“. Kadangi jie labai šoklūs ir aukšti, žiopsoti negalime. Ne tik aukštaūgiai – mažiukai taip pat turi atsitverti savo varžovus ir neleisti jiems įkirsti į baudos aikštelę“, – akcentavo K. Kemzūra.

Be to, Lietuvos krepšininkai turėtų nepamiršti, kad po bronzinių Afrikos pirmenybių prizininkų titulu slepiasi komanda, kurioje – Amerikoje krepšinio pagrindus įgiję žaidėjai.

„Nesu Afrikos krepšinio žinovas, bet tiesa, kad septyni šios ekipos žaidėjai gyvena JAV arba yra baigę ten koledžus. Tie, kurie sako, kad Nigerijos rinktinė nemoka žaisti, visiškai nesusigaudo šiuolaikiniame krepšinyje“, – pabrėžė K. Kemzūra.

M.Kalnietis: Karakase gavome gerai į užpakalį, todėl atsipalaidavimo nebus

Tuo tarpu Lietuvos rinktinės gynėjas Mantas Kalnietis teigė, kad antradienio rungtynėse visiems komandos nariams teks talkinti aukštaūgiams.

„Ar pasimokėme iš rungtynių Karakase pažiūrėsime rytoj. Tai greita, atletiška komanda, lipanti „ant lentos“. Mums reikės visiems penkiems eiti ant kamuolio, padėti auktaūgiams atsitverti varžovus. Reikės sustabdyti jų greitą puolimą ir susitvarkyti su atšokusiais kamuoliais“, – po pirmadienio rytinės treniruotės kalbėjo M. Kalnietis.

Kauno „Žalgirio“ gynėjas, prisimindamas rungtynes Venesueloje, pripažino, kad Nigerijos žaidimas buvo didelė staigmena. Tačiau krepšininkas vylėsi, kad olimpinėse žaidynėse istorija nepsikartos.

„Tikrai nesitikėjome, kad jie šitaip gerai atrodys. Gerai gavome į užpakalį. Todėl manau, rytoj nebus atsipalaidavimo“, – sakė M. Kalnietis.

Po nesėkmingo starto olimpiadoje – lietuvius 79:102 sutriuškino argentiniečiai – M. Kalnietis dvikovą su Nigerija vadina viena iš svarbiausių.

„Pralaimėjome, jie buvo žymiai stipresni. Mes nieko neįvykdėme, ką planavome prieš rungtynes. Gerai, kad dar viskas nuo mūsų priklauso. Turime žiūrėti į priekį ir taisyti klaidas, kurias darėme vakar. Po pirmo pralaimėjimo tai bus beveik „gyvenk arba mirk“ rungtynės. Mums būtina pergalė“, – dėstė M. Kalnietis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (256)