C. Ronaldo iššovė tada, kai Portugalijai to labiausiai reikėjo. Ir iššovė taip, kad to nepamirš nei Velsas, nei visa Europa. 50-ąją pusfinalio rungtynių su Velsu minutę po kampinio 31-erių Madrido „Real“ puolėjas galva nukreipė kamuolį į varžovų vartus, išvedė portugalus į priekį, o netrukus pietiečių pergalę Lione įtvirtino antrą smūgį varžovams tiksliu smūgiu sudavęs Nani – 2:0.

C. Ronaldo šuolis ir tikslus smūgis sukėlė euforiją ne tik Portugalijoje, bet ir britų salose, Italijoje, Ispanijoje ir kituose žemyno kampeliuose.

Dėl įspūdingo savo šuolio C. Ronaldo žiniasklaidoje žaibiškai pramintas futbolo M. Jordanu. Ir ne veltui.

Daily Mail“ paskaičiavo, kad C. Ronaldo, mušdamas įvartį į Velso vartus, į orą iššoko 76,2 cm, o jo galva tuo metu buvo pakilusi į 261 cm aukštį (portugalo ūgis – 185 cm). Ji buvo atsidūrusi gerokai aukščiau virš vartų konstrukcijos – skersinio viršus nuo žemės yra pakilęs 244 centimetrus. Po portugalo smūgio galva kamuolys skriejo 71,3 km greičiu, o velsiečių vartininkas Wayne‘as Hennessey atremti tokia jėga skriejančio kamuolio neturėjo jokių galimybių.

„Jis atrodė lyg krepšininkas, kuris pašoko į orą ir pasirengęs galingam dėjimui“, – konstatuoja „Daily Mail“.

Britus tokiam palyginimui įkvėpė anglų futbolo legenda Gary Linekeris, socialiniame tinkle „Twitter“ neslėpęs susižavėjimo C. Ronaldo žaidimo epizodu.

„Aš niekada nemačiau taip aukštai iššokančio ir taip ilgai ore kybančio žmogaus kaip Ronaldo. Tai išskirtinis atletas“, – konstatavo britų žvaigždė.

Futbolininką su NBA superžvaigžde palygino ir didžiausias italų sporto laikraštis „La Gazzetta dello Sport“.

„Cristiano sudavė smūgį Garethui Bale‘ui. Portugalija žygiuoja į finalą, o tai, ko gero, yra pati svarbiausia naktis CR7 karjeroje. C. Ronaldo praktiškai laimėjo kovą dėl „Auksinio kamuolio“ („Balon de Oro“) prieš Velso žvaigždę. Jis buvo kaip M. Jordanas. Tai buvo magija. Jis kybojo ir skriejo ore“, – žavisi italai.

Portugaliją į finalą atvedęs C. Ronaldo jau laukia savo varžovų, kurie paaiškės vėlų ketvirtadienio vakarą po Vokietijos ir Prancūzijos rinktinių dvikovos.

„Šį kartą aš tikiuosi verkti džiaugsmo ašaromis“, – pripažino pats C. Ronaldo, taip prisimindamas 2004-uosius ir pirmąjį nesėkmingą savo Europos čempionato finalą gimtojoje Portugalijoje, kuomet lemiamose rungtynėse šeimininkai 0:1 turėjo pripažinti Graikijos pranašumą.

Po portugalų pergalės ir C. Ronaldo istorinio įvarčio (jis pasižymėjo 9-ąjį kartą Europos čempionatuose ir pagal pelnytus įvarčius susilygino su Prancūzijos legenda Micheliu Platini) triumfuoja ir Portugalijos spauda.

„C. Ronaldo, čempionato metu sulaukęs ir pelnytos, ir visiškai nepelnytos kritikos, iššovė tada, kai komandai to reikėjo labiausiai. Mes finale. Mūsų didvyris mus veda į priekį ir visa šalis tikisi, kad sekmadienio vakarą Portugalija į viršų pirmą kartą istorijoje iškels čempionų taurę“, – triumfuoja „O Jogo“.
Šį kartą aš tikiuosi verkti džiaugsmo ašaromis.
Cristiano Ronaldo
Portugalo tarsi atsiprašo ir vokiečių „Bild“ portalas, prieš keletą savaičių C. Ronaldo išvadinęs „Arogancijos karaliumi“ ir viešai atskleidęs, ką varžovui iš Islandijos pasakė marškinėliais pasikeisti atsisakęs portugalas. C. Ronaldo vokiečiai netgi davė naują pravardę – Finaldo.

„Tai – ne Ronaldo. Tai – Finaldo. G. Bale‘o ir Velso žygis nutrauktas, o Portugalija ir garsiausias jos futbolininkas pelnytai žengia į finalą“, – konstatuoja vokiečiai.

Itin įspūdingai C. Ronaldo įvartį apibūdina ispanų ACB portalas.

„Cristiano pašoko iki dangaus. Pašoko, ir atliko vieną svarbiausių savo smūgių karjeroje. Kol kas tai buvo viena iš svarbiausių naktų jo gyvenime, o sekmadienį Paryžiuje jis gali tapti ryškiausia visų laikų Europos futbolo žvaigžde“, – konstatuoja ispanai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (182)