M. Petravičiaus veide žaidžia šypsena, kuri apsiniaukia tik matant, kaip Rusijos rinktinės aukštaūgiai triuškinančiais dėjimais talžo ilgamečių bendražygių krepšį.

Draugiškas Lietuvos nacionalinės komandos rungtynes su rusais „Hofheinz Pavilion“ arenoje 32-ejų žaidėjas iš Šilalės stebėjo sėdėdamas su Simu Jasaičiu greta lietuvių atsarginių suolo. Jei pastarojo puolėjo galimybes kovoti dėl olimpinio kelialapio temdo kelio skausmai, tai M. Petravičių kamuoja dar sunkesnė nežinia.

Praėjusio rugsėjo 2 d. vakarą, kuomet visa Lietuva gyveno Europos čempionato ritmu, tvirtai suręstas aukštaūgis iš rinktinės viešbučio Panevėžyje buvo skubiai išvežtas į Kauno klinikas. Netrukus iš ligoninės palatos pasklido niūri žinia – M. Petravičiaus plaučiuose kraujas kreša neįprastai greitai, kemšasi kraujagyslės, todėl žaisti krepšinio jis nebegali.

Vėliau 207 cm ūgio vidurio puolėjas mėgino grįžti į aikštę ir sausį netgi buvo sukirtęs rankomis su Maskvos srities „Chimki“ klubu, tačiau reta liga nepaleido lietuvio iš savo gniaužtų.

Anot paties krepšininko, situacija išliko nepakitusi iki pat šiol.

„Geriu vaistus, gydytojai periodiškai mane patikrina. Iš esmės viskas taip pat, kaip buvo prieš pusmetį. Padirbėju su svarmenimis, bet žaisti krepšinio man dar neleidžia“, – teigė M. Petravičius.

Jis neslepia, kad kol kas nėra ko kalbėti apie kitą sezoną – neaišku, kiek dar užtruks gydymas. Tačiau juodas mintis aukštaūgio galvoje dabar išvaiko naujas jo gyvenimo šviesulys.

Kai jau išrašytas iš ligoninės krepšininkas pernai laukė lemtingu lietuviams tapusio Europos pirmenybių ketvirtfinalio, kumščius jis laikė ne tik už savo komandą, bet ir žmoną Bernadette. Amerikietė JAV pagimdė dukrelę Viktoriją, kurią M. Petravičius pirmą kartą į rankas paėmė tik po trijų mėnesių, nes anksčiau nuskristi pas šeimą jam draudė gydytojai.

„Ir rūpesčių, ir darbų mums dabar tikrai užtenka – yra ką veikti. Smagu būti su šeima. Tėčio pareigos – sunkios, bet malonios“, – šypsojosi M. Petravičius, su žmona auginantis ir vyresnėlį Marijoną.

Arizonoje šiuo metu gyvenantis krepšininkas Hjustone stebės ir paskutiniąsias Lietuvos rinktinės kontrolines rungtynes su Didžiosios Britanijos ekipa, kurios vyks šeštadienį, o tuomet keliaus namo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)