„Gal galima su jumis nusifotografuoti?“, – vienas po kito praeiviai – daugiausia rusai – klausė būrelio ryškiomis Lietuvos vėliavos spalvomis pasipuošusių arba trispalvėmis apsigaubusių savanorių, susirinkusių drauge paminėti Valstybės atkūrimo dieną. Kai kurie prie spalvingų lietuvių atėjo iš greta išsrikiavusios eilės laukiančiųjų įsiamžinti su vienu žaidynių talismanu leopardu.

Olimpinėse žaidynėse dirbančios ir tuo metu laisvo laiko turėjusios lietuvės vietą šventiniam susitikimui paskyrė lengvai surandamą – po aukštai pakelta Lietuvos trispalve, plevėsuojančia greta kitų olimpiadoje dalyvaujančių šalių vėliavų netoli liepsnojančio Sočio žaidynių aukuro.

Visai greta – ir „Aisberg“ arena, kurioje šįvakar olimpines kovas pradeda ledo šokėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas.

Pasikalbėjusios su žurnalistais, pabendravusios tarpusavyje ir su smalsiais praeiviais, iš įvairių olimpinių objektų į susitikimą po trispalve susirinkusios savanorės kelis kartus garsiai sušuko: „Mes – už Lietuvą!“, „Su gimtadieniu, Lietuva!.“ Netrukus jos patraukė į „Aisberg“ areną ledo šokėjų.

Dar keletas savanorių iš Lietuvos vasario 16-ąją šventė dieną olimpiniame kaimelyje kartu su mūsų šalies sportininkais ir delegacijos vadovais. Iš viso Sočyje darbuojasi apie dvi dešimtis savanorių lietuvių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)