Į geriausių pirmenybių snaiperių dešimtuką patenkantis lietuvis krepšį nuo trijų taškų linijos atakuoja 57 proc. taiklumu (8/14 tritaškių).

Trečiadienį, kuomet Lietuvos ekipa susikaus su serbais, S. Jasaitis taip pat turėtų dažnai užmesti akį į oponentų krepšį, mat ginantis, kaip DELFI teigė pats krepšininkas, jam teks ne tokios sudėtingos užduotys.

– Dabartinei Serbijos rinktinei trūksta vienintelio puolėjo Novicos Veličkovičiaus. Ar dėl to serbų žaidimas per metus bent kiek pakito? – DELFI paklausė S. Jasaičio

– Nežinau. Jų reikalas, ko jiems trūksta, o mes žiūrime į savo žaidimą.

– Kaip turėtumėte žaisti, kad pakartotumėte pernykščių rungtynių dėl pasaulio čempionato bronzos scenarijų?

– Serbai turi neblogą komandą – kiekvienoje pozicijoje rungtyniauja geri žaidėjai. Ypač galima išskirti įžaidėją Milošą Teodosičių ir vidurio puolėją Nenadą Krstičių. Jiems reikės skirti truputėlį daugiau dėmesio ir agresyviai gintis, ateiti į pagalbą palikus prasčiau pataikantį metiką. Manau, rungtynių baigtį lems mūsų gynyba.

– Pačiam dengiant varžovų puolėjus šiemet tenka darbuotis už du, bet jau sulaukėte trenerio Kęstučio Kemzūros komplimentų. Kaip pasikeitė jūsų funkcijos rinktinėje?

– Visąlaik stengiuosi aikštėje atiduoti visas jėgas ir tiek. Žaidžiame kaip komanda, visi vienas kitam padeda. Kaip spauda rašo, kartais susiduriame su ekipomis, turinčiomis aukštesnius mano pozicijos žaidėjus. Todėl mano užduotis – neleisti jiems „centruoti“.

– Vis dėlto jėgų jums užtenka ir sėkmingam puolimui, ar ne?

– Čia jau varžovų bėdos, jiems reikia gintis (juokiasi – DELFI).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją