„Lemiamame ruože lietuvis nesusitvarkė su nervais. T. Kaukėnas iki paskutinio šaudymo pretendavo į pergalę, bet trys nepataikymai atėmė iš jo visus šansus į medalį“, – rašo svetainė tsn.ua

Portalas europeonline-magazine.eu lietuvį kartu su norvegų legenda Ole-Einaru Bjoerndalenu priskiria prie tų, kuriems labiausiai nepasisekė:

„Tarp tų, kurie suklupo – septyniskart olimpinis čempionas norvegas Ole-Einaras Bjoerndalenas (34-tas su keturiais netaikliais šūviais) ir lietuvis Tomas Kaukėnas, dėl medalio kovojo iki paskutinės ugnies linijos, kurioje prašovė tris kartus ir liko 23-ias“.

Gazeta.ru, besidžiaugdama varžybų dieną savo 26-tą gimtadienį šventusio rusų biatlonininko Jevgenijaus Garaničevos iškovota bronza, tris netaiklius T. Kaukėno šūvius palydėjo kandžia ironija.

„Kaukėnas paskutiniame ketvirtyje įmetė „trajaką“ (krepšinyje taip žargoniškai vadinamas tritaškis – DELFI)! Deja, biatlone tai – ne pasiekimas...“

Kiti interneto portalai, gyvai aprašinėję 20 km asmeninių lenktynių eigą, emocingai žavėjosi T. Kaukėno pasirodymu bei vadino jį tikra varžybų sensacija.

„Svendsenas lengvai įveikė antrą ugnies ruožą, tačiau čia dar pasirodė lietuvis Tomas Kaukėnas, kuris ryžtingai lekia priekyje visų!“, – nuostabos neslėpė rbc.ru

„Ką išdarinėja Kaukėnas! Jis trečią kartą iš eilės šaudė be klaidų. Ir, žinoma, jis dabar yra lyderis! Štai taip. Ir kas to tikėjosi?“, - retoriškai klausė rg.ru

Tuo metu svetainė comments.ua svarstė, kad trys netaiklūs T. Kaukėno šūviai - neatsitiktiniai:

„Gali būti, kad T. Kaukėnui atsiliepė jaudulys, tačiau labiausiai tikėtina, jog lietuvis tiesiog nusprendė surizikuoti ir prieš lemiamą ugnies ruožą padidino savo šliuožimo greitį (šioje atkarpoje jis parodė ketvirtą geriausią rezultatą!). Tačiau būtent dėl to jis nebesugebėjo susikoncentruoti šaudymui“.

DELFI primena, T. Kaukėnas ketvirtadienį Sočyje vykusiose 20 km asmeninėse lenktynėse užėmė 23-ią vietą, nors po antros ir po trečios ugnies linijų mūsiškis buvo antroje bendros įskaitos vietoje. Deja, paskutinėje ugnies linijoje trys T. Kaukėno klaidos sužlugdė visas jo viltis pateikti pasaulinę sensaciją. Distanciją ignalinietis įveikė per 52 min. 38,9 sek.

Olimpiniu čempionu tapo prancūzas Martinas Fourcade,kuris šiose žaidynėse iškovojo antrą aukso medalį. M. Fourcade keturiose šaudyklose suklydo vieną kartą ir aplenkė be klaidų šaudžiusius vokietį Eriką Lesserį bei rusą Jevgenijų Garaničevą.

23-ia pozicija – kol kas geriausias Lietuvos sportininkų pasirodymas Sočio olimpinėse žaidynėse.

Prieš tai vykusiose 12,5 km persekiojimo lenktynėse T. Kaukėnas prašovė tris kartus ir buvo 40-tas, o 10 km sprinto rungtyje mūsiškis užėmė 48-ą vietą.

Penktadienį olimpinėje „Lauros“ trasoje 15 km asmeninėse lenktynėse varžysis Diana Rasimovičiūtė.

Sekmadienį, vasario 16-ą dieną, T. Kaukėnas nedalyvaus 15 km bendro starto lenktynėse, kur varžysis tik 30 geriausių biatlonininkų po trijų ankstesnių šios sporto šakos rungčių.
Martinas Fourcade ir Tomas Kaukėnas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (320)