Gėlės ant nežinomo kareivio kapo, kurias D. Rimšaitė prieš skrydį į Rio de Žaneirą dėjo ant paminklo Maskvoje, pergalingiems žygiams už Rusiją neįkvėpė. Į šios šalies pilietybę priėmusią ir Rusijoje naują tėvynę radusią lietuvę artėjant olimpinėms žaidynėms buvo dedamos didžiulės viltys, tačiau jas iš karto po penkiakovės varžybų pakeitė skambus nusivylimas.

Rusijos šiuolaikinės penkiakovės prezidentas netgi pareiškė, kad D. Rimšaitės pasirodymas Rio de Žaneiro olimpiadoje buvo apskritai blogiausias per visą jos karjerą.

„Nesuprantu, kas atsitiko. Manau, kad tai pats blogiausias istorijoje D. Rimšaitės pasirodymas. Treneriui šokas, man irgi šokas. Liūdniausia, kad blogiausias D. Rimšaitės pasirodymas būtent ir įvyko per olimpines žaidynes. Neįtikėtinai blogai fechtavosi, nors sugeba tai daryti labai gerai. Mes ir treneriai tiesiog nesuvokiame, kas vyksta. Turbūt tai buvo nelaimingas atsitikimas“, – rankomis skėsčiojo V. Aminovas.

Lietuvą į Rusiją prieš Londono olimpines žaidynes netikėtai iškeitusi D. Rimšaitė 2012-aisiais olimpinės dvasios taip ir nepajuto. Kelią į D. Britaniją tąsyk penkiakovininkei užkirto griežta Lietuvos pozicija, dėl kurios nuoskaudą širdyje sportininkė laiko iki dabar. „Lietuviai? Nekalbėsiu“, – kiekvieną sykį susidūrusi su mūsų šalies žiniasklaida Rio de Žaneire atrėždavo D. Rimšaitė.

Visgi su Rusijos žurnalistais ji buvo atvira, nors sulaukė ir ne pačių maloniausių klausimų dėl savo pasirodymo. Anot D. Rimšaitės, ji tiesiog nesuvaldė nervų.

„Kas atsitiko? Blogai fechtavausi. Žinote, nėra apmaudu pralaimėti, kai tu padarai viską, ką gali. Tai reiškia, kad varžovai stipresni, kad taip turi būti. Tačiau tai ne mano atvejis. Aš neparodžiau to, ką galiu. Aš labai jaudinausi prieš rungtį, tiesiog persijaudinau. Praleidau Londono olimpines žaidynes ir, greičiausiai, suveikė olimpinė atmosfera, nervai tiesiog krėtė. Tai buvo ne kokios nors kitos, o galvos problemos. Įprastai tokiose varžybose nerviniesi vieną-du, kartais tris turus. O čia nieko negalėjau padaryti, išsimušiau iš pusiausvyros“, – aiškinosi ji.

Po fatališkai L. Asadauskaitei-Zadneprovskienei susiklosčiusios jojimo rungties D. Rimšaitė bendroje įskaitoje pralenkė abie lietuves. Laura ir Ieva Serapinaitė atitinkamai liko 31-a (1072 tšk.) ir 29-a (1183 tšk.), o Rusijai atstovavusios D. Rimšaitė (1308 tšk.) ir Gulnaz Gubaidulina (1305 tšk) užėmė atitinkamai 12-ąją ir 15-ąją vietas.

„Iš principo, neblogai pasirodė Gubaidulina – puikiai plaukė, gerai pasirodė ant žirgo. Iki patekimo į dešimtuką trūko, tačiau perspektyvų mergina turi. O dėl D. Rimšaitės pasirodymo aš jau pasisakiau. Nesuvokiama, kas įvyko“, – konstatavo V. Aminovas.

Vienam Rusijos žurnalistui paklausus, ar jos karjeros pikas nebuvo 2012-aisiais, kuomet teko praleisti Londono olimpiadą, D. Rimšaitė atsakė neigiamai, tačiau sunkiai formulavo mintis apie savo ateitį.

„Aš visgi taip nesakyčiau. Būtent tada turėjau sveikatos problemų, nežinau, kaip būčiau pasirodžiusi. Pekine prasidėjo mano karjera, Londoną praleidau, o dabar ką daryti? Apie Tokijaus olimpiadą aš kol kas negalvoju. Per ketverius metus daug kas gali atsitikti. Traumos, sveikata“, – aiškino ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1062)