Išvydusi švieslentėje savo rezultatą Rūta iš laimės apsiverkė. Vis dar ašarėlėms riedant ji atsakinėjo ir į televizijų žurnalistų klausimus... Vakare Rūtai – pusfinalis. R. Meilutytė laimėjo ne tik savo plaukimą, bet buvo greitesnė ir už kituose plaukimuose finišavusias sportininkes.

Jau kelerius metus Didžiojoje Britanijoje su tėvu gyvenanti ir Plimuto mieste į meistriškumo aukštumas kopianti Jonathano Ruddo treniruojama plaukikė Londone olimpiadoje dar plauks 50 ir 100 m laisvu stiliumi plaukimo rungtyse.

Per pietus olimpinio kaimelio valgykloje Rūta susėdo prie vieno stalo su 46-erių metų amžiaus Sidnėjaus olimpine čempione Daina Gudzinevičiute. „Net nesvajojau, kad štai šitaip sėdėsiu su jumis ir šnekučiuosimės...“ – sakė jaunoji sportininkė.

Prisimindama pirmąjį olimpinį startą Rūta pasakojo: „Įšokau į baseiną, plaukiu, greta nieko nesimato ir nesuprantu – pirma aš ar paskutinė?..“ Į visus sveikinimus jaunoji plaukikė atsakė: „Sveikinkite po finalo!..“ Reikia suprasti, kad pusfinalio barjeras bus įveiktas.

- Ar labai pavargai?

- Truputį. Vakare jėgų dar užteks...