Internetas tikrina nervų tvirtumą

Jei Las Palmase įsikūrusiai Lietuvos rinktinei nereikėtų stoti į grumtynes pasaulio krepšinio čempionate, jos atstovai galėtų pasižvalgyti po istorinį La Vegueta rajoną, pakilti į Gran Kanarijos viduryje stūksančius kalnus ar pasimėgauti priešingoje salos pusėje esančiais plačiais auksiniais paplūdimiais.

Bet dabar susipažinti su trečios pagal dydį Kanarų salyno salos sostine krepšininkams tenka dairantis pro autobuso, kursuojančio tarp Gran Kanarijos arenos ir „AC Iberia“ viešbučio, langus.

Keturių žvaigždučių viešbutyje apsistojo visos šešios D grupėje rungtyniaujančios ekipos. Čia krepšininkai ne tik ilsisi, maitinasi, rengia komandos susirinkimus ar vaizdo įrašų peržiūras, bet ir praleidžia nemažą dalį savo laisvalaikio.

„Ir gyvenimo sąlygos, ir maitinimas, ir oras – viskas puiku. Tik internetas galėtų būti šiek tiek greitesnis“, – DELFI paklaustas, kaip įsikūrė Las Palmase, nusijuokė Renaldas Seibutis.

Gynėjas buvo diplomatiškas: iš tiesų, lėtas kaip sraigė belaidžio interneto ryšys viešbučio kambariuose gali įvaryti depresiją. Naršyti po virtualią erdvę negadinant nervų pavyksta nebent vėlų vakarą, kai krepšininkai nueina miegoti.

Jaunesnės kartos žaidėjams, iki ausų „apsiginklavusiems“ šiuolaikinėmis technologijomis, tai ypač aktualu, bet interneto ieško ir treneriai. Gintaras Krapikas pamėgino laimę viešbučio fojė, tačiau liko nieko nepešęs – čia prisijungti prie tinklo išvis neįmanoma. Registratūros darbuotoja paaiškina paprastai: kažkas sugedo.

„Mums sakė, kad bandys internetą tvarkyti, bet ar suspės iki grupės varžybų pabaigos – neaišku“, – šyptelėjo L. Kunigėlis.

Vienviečiai numeriai – „seniams“

Broliai Lavrinovičiai internete „mirksta“ mažiau už jaunesnius komandos draugus, bet prisiklausyti, koks gyvenimas verda socialiniuose tinkluose, jie gali tiesiai per savo kambario sienas. Ir visai nebūtina ausies priglausti prie elektros lizdo.

„Visoje Ispanijoje taip – sienos viešbučiuose labai plonos“, – pastebėjo Darjušas Lavrinovičius, Pirėnų pusiasalį išmaišęs, kuomet rungtyniavo Madrido „Real“ klube.

Užtat skaniai išsimiegoti broliams leidžia patogios prailgintos lovos. Jos užima didžiąją dalį ne itin erdvių kambarių, bet krepšininkams tai netrukdo – pavyzdžiui, prieš dvejus metus Londono olimpiniame kaimelyje „susispausti“ reikėjo kur kas smarkiau.

„Kambariai – normalūs, niekas ir nesitiki apartamentų važiuodami į tokius turnyrus. Svarbiausia, kad švaru ir tvarkinga“, – gyvenimo sąlygas įvertino L. Kunigėlis.

Kaip visuomet, dauguma rinktinės atstovų gyvena dviviečiuose numeriuose. Vieni savo kambariuose šeimininkauja tik vyriausi žaidėjai – kapitonas Paulius Jankūnas ir Simas Jasaitis. Tiesa, broliai Lavrinovičiai amžiumi juos lenkia, bet dvyniams gyventi atskirai veikiau būtų ne privalumas, o trūkumas.

Nusišluostyti po dušo pasiūlė „nosinėmis“

Pavasarį pirmenybių organizatoriai visą „AC Iberia“ viešbutį ketino rezervuoti vien D grupės ekipoms, bet čia yra apsistoję ir keliasdešimt neakredituotų svečių.

Tiesa, ne visus juos galima vadinti atsitiktiniais prašalaičiais. Pavyzdžiui, DELFI tarp jų sutiko ir tautietį – vienos kelionių agentūros, į Gran Kanariją atskraidinusios pusšimtį aistruolių, atstovas pasakojo kambarį oficialiame FIBA viešbutyje laisvai užsisakęs dar prieš pusę metų.

Vis dėlto čempionato metu visas viešbučio personalo dėmesys tenka pirmenybių dalyviams. Nors ispanai – paslaugūs ir draugiški, pietietišką atsipalaidavimą ketvirtadienį į Las Palmasą atvykę Lietuvos rinktinės atstovai spėjo pajusti. Buvo ir kurioziškų nesusipratimų.

„Krepšininkams nusiprausti po treniruotės arenoje buvo paruošti tik mažytėliai rankšluosčiai. Pamatęs juos Juozukas (rinktinės techninis vadybininkas Juozas Petkevičius – DELFI) ir sako: žiūrėkit, komandai nosinių atnešė. Bet viską greitai išsprendėme paimdami normalius rankšluosčius iš viešbučio. Iš esmės, matosi, kad ispanai rengia ne pirmą čempionatą, tik jiems tradiciškai pritrūko vienos dienos. Bet mums 2011 metais irgi buvo lygiai taip pat“, – prieš trejus metus Lietuvoje vykusias Europos pirmenybes prisiminė L. Kunigėlis.

Vaikščioti į restoranus nereikės

Jei Gran Kanarijoje lietuviai ir gali turėti kokių nors nusiskundimų, jų tikrai nebelieka, kuomet rinktinė sėda prie stalo.

Poros rūšių žuvis ir mėsa, paukštiena, šviežios daržovės, jūros gėrybių sriuba su krevetėmis ir midijomis – „AC Iberia“ viešbučio virėjai pasistengė įtikti bet kokiam skoniui.

„Maistas labai geras – toks, kokio ir gali tikėtis Ispanijoje. Svarbiausia, kad yra platus pasirinkimas, tikrai ne kiekviename čempionate toks būna. Kai tenka septynias dienas iš eilės valgyti tą patį, pradeda atsibosti ir imi dairytis į aplinkinius restoranus. O čia tokio reikalo nėra“, – palygino L. Kunigėlis.

Na o rinktinės gydytoją Vytenį Trumpicką, kaip juokauja komandos personalas, labiausiai džiugina ant vienuolikos aukštų viešbučio stogo įrengtas baseinas. Nusimaudžius galima išsitiesti ant gulto ir kaitinantis atogrąžų saulės spinduliuose gėrėtis Las Palmaso uosto arba horizonte iškylančių Gran Kanarijos kalnų panorama.

Su Kanarų salynu Lietuvos rinktinė atsisveikins rugsėjo 5 d. Nors namų ilgesys grauš vis labiau, krepšininkai mielai išbandytų ir Barselonos bei, dar vėliau, Madrido viešbučių lovas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (119)