„Australai – gera komanda, - įsitikinęs Lietuvos ekipos vyriausiasis treneris Antanas Sireika. – Tačiau mums svarbiausia atrasti savo gretose tuos žaidėjus, kurie temptų komandą. Aišku, analizuosime jų (australų – L.K.) žaidimą, paruošime planą, kaip reikia gintis. Tačiau jei surasime savo žaidimą puldami, manau, viskas turėtų būti gerai“.

Išsamią Australijos ekipos žaidimo analizę su savo žaidėjais Lietuvos treneriai numatę jau šįvakar. Tuo tarpu žaliojo žemyno rinktinės žaidėjų laukia sunki naktis bandant pamiršti dramatišką pralaimėjimą Graikijos ekipai.

Paskutinėmis sekundėmis praleidę du tritaškius, australai skausmingai pralaimėjo 69:72. Dabar jų sąskaitoje – viena pergalė ir du pralaimėjimai. Kaip ir Lietuvos. O tai reiškia, kad rytojaus mačas turės beveik lemiamą reikšmę abiems ekipoms.

„Dabar mūsų likimas priklauso nuo to, ar sugebėsime rytoj įveikti Lietuvą, - po rungtynių su graikais sakė Australijos gynėjas Jasonas Smithas. – Svarbiausia yra per naktį užmiršti šiandienos mačą, nes rytoj laukia rungtynės su tokio paties lygio komanda. Tačiau toks jau yra pasaulio čempionatas – beveik kiekvieną dieną tavęs laukia galingas priešininkas. Bandysime, kiek spėsime, išanalizuoti Lietuvos žaidimą, žaidėjai pasikalbėsime tarpusavyje, ko mums pritrūko iki šiol“.

Australijos rinktinės treneris Brianas Goorjianas rungtynes su lietuviais pavadino dideliu iššūkiu jo jaunai komandai.

„Lietuviai puikiai sužaidė su turkais ir dar geriau – su graikais, - kalbėjo Australijos ekipos strategas. – Gal jų komandoje ir trūksta keleto garsių pavardžių, tačiau tai daro šią jauną atletišką komandą dar pavojingesniu varžovu. Manau, kad pagal žaidimo lygį ir kokybę jie niekuo nenusileidžia komandai, prieš kurią žaidėme šį vakarą (Graikijai – L.K.). Tris vakarus iš eilės susitikti su tokiomis galingomis komandomis – mūsų jaunai ekipai tai yra didelis iššūkis. Tačiau galimybė varžytis su tokiomis rinktinėmis, kaip Graikija ar Lietuva – būtent dėl to mes treniruojamės ir žaidžiame krepšinį. Dabar svarbiausia – kaip mano jauna komanda sugebės atsigauti psichologiškai po dviejų pastarųjų nesėkmių“.

„Lietuva yra tokioje pačioje situacijoje, kaip mes, - kalbėjo J.Smithas. – Tai reiškia, kad jiems pergalė yra tokia pat svarbi ir neabejoju, kad rytoj žiūrovai pamatys tikrą mūšį. Lietuvos ekipa paliko labai gerą įspūdį – dauguma žaidėjų ne tik aukšti, bet ir greiti, stiprūs fiziškai“.

Rytojaus rungtynių pradžia – pusė aštuonių ryte Lietuvos laiku.