"Apsispręsti, kuriems žaidėjams turi pasakyti „ne“ visada yra viena sunkiausių mano, kaip rinktinės trenerių pareigų, - grįžęs į Kauną sakė rinktinės vyriausiasis treneris R. Butautas. – Tačiau taisyklės tokios, kad privalai tai padaryti.

Šiais metais tuos žodžius turėjau pasakyti Giedriui (Gustui – red.), Mindaugui (Katelynui – red.) ir Renaldui (Seibučiui – red.). Situacija yra tokia, kad dabar atėjo laikas, kai turime intensyvinti treniruotes, norime, kad tie dvylika žaidėjų, kurie važiuos į Lenkiją, geriau ir greičiau priprastų vienas prie kito aikštėje.

O panaudoti visus 16 krepšininkų kontrolinėse rungtynėse yra labai sudėtinga, neišvengtume bereikalingo blaškymosi derinant žaidimo stygas“.

Treneris taip pat pridūrė, kad nei žaidėjų neturi priekaištų.

„Nė vienam iš šių trijų žaidėjų neturiu nė vieno priekaišto. Priešingai, padėkojau jiems už darbą Druskininkuose ir Palangoje bei paprašiau, kad jie nenustotų sportavę – iki čempionato dar liko nemažai laiko, gali būti visokių nenumatytų aplinkybių, kaip traumos ar panašiai, o jie visi trys jau žino mūsų pagrindines žaidimo schemas, todėl susidarius tam tikrai situacijai galėtų staigiai ir efektyviai prisijungti prie komandos“.

Paklaustas, kada paskelbs galutinį rinktinės dvyliktuką ir tryliktąjį krepšininką, kuris taip pat nevyks į Europos čempionatą, Ramūnas Butautas teigė tai padarysiąs veikiausiai po kontrolinių rungtynių serijos Ispanijoje ir Graikijoje.

Ten Lietuvos rinktinė sužais šešerias rungtynes.

Lietuvos rinktinės kandidatai baigė antrąją pasirengimo Europos čempionatui stovyklą Palangoje ir Klaipėdoje.

Pirmadienio vakarą (08.10) krepšininkai ir treneriai renkasi į Kauną, kur tęs treniruotes bei ruošis pirmosioms kontrolinėms rungtynėms su Latvija (rugpjūčio 12 d., 20.15 val. Kauno sporto halėje).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją