Išniręs M. Kalniečio raktikaulis paskutinę akimirką įsodino į Lietuvos rinktinės lėktuvą Adą Juškevičių, tačiau dalintis įžaidėjo pareigomis su Šarūnu Vasiliausku veikiausiai dažniau teks ne jam, o R. Seibučiui.

29-erių 196 cm ūgio gynėjas panašų vaidmenį atliko ir praėjusiose Europos pirmenybėse, kuomet suteikdavo M. Kalniečiui poilsio minučių. Pagal rezultatyvių perdavimų vidurkį R. Seibutis (2,4) Slovėnijoje nusileido tik pagrindiniam komandos įžaidėjui (5).

Tuomet ekipos vairininkas Jonas Kazlauskas R. Seibučiu pasitikėjo labiau nei kitu gynėju Tomu Delininkaičiu, o šįkart trinti atsarginių suolą gali tekti neplanuotai į galutinę rinktinės sudėtį patekusiam A. Juškevičiui.

„Jau pasiruošimo metu mes kartais naudodavome Renaldą kaip įžaidėją. Jam buvo skirti specialūs derinukai, kuriuos atliekant daugiau juda kamuolys ir nereikia didelės kūrybos. Dabar tam reikalui skiriame dar daugiau dėmesio“, – pastebėjo vienas rinktinės trenerių Gintaras Krapikas.

Pats R. Seibutis DELFI teigė, jog stoti į M. Kalniečio vietą ir valdyti rinktinės atakas gali ir be specialaus pasiruošimo.

„Nepasakyčiau, kad darbas būtų kardinaliai pasikeitęs. Aš ir anksčiau kartais atlikdavau įžaidėjo funkcijas. Aišku, turime du krepšininkus, kuriems ta pozicija yra artimesnė. Šiaip ar taip, visi turime būti pasiruošę atlikti tai, ką lieps treneris“, – sakė Stambulo „Darussafaka“ (Turkija) klubo naujokas.

„Ne laiku ir ne vietoje ta trauma. Kai iškrenta vienas svarbiausių žaidėjų, bet kuriai komandai būtų šokas. Bet gyvenimas tęsiasi, pasaulio čempionatas dar net neprasidėjo. Turėsime visi kompensuoti po dalelę to, ką komandai duodavo Mantas, o ar tai pavyks, tik laikas parodys“, – nemalonią situaciją apibendrino R. Seibutis.

Primename, kad pasaulio čempionate J. Kazlausko auklėtiniai startuos susitikimu su Meksika, kuris šeštadienį prasidės 21 val. Lietuvos laiku. Pasaulio čempionato D grupėje taip pat žais Slovėnijos, Australijos, Angolos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)