„Pirmiausia džiaugiuosi jau pačiu faktu – kad kartu vykstame į svarbiausią olimpinio judėjimo renginį. Linkiu Jums, mielieji atletai, pademonstruoti meistriškumą ir kovinę dvasią, o visiems Lietuvos, Latvijos ir Estijos sporto mylėtojams suteikti kuo geriausių emocijų.

Garbinga kova iki finalinės sirenos, iki paskutinės sekundės jau yra pergalė. Didelės sportinės sėkmės ir palankios Fortūnos Jums“, – sportininkams linkėjo Lietuvos premjeras.

Pasak Vyriausybės vadovo, glaudžių trijų Baltijos valstybių santykių ir sėkmingo bendradarbiavimo pavyzdžiu galima laikyti tai, jog Lietuvos atletams padeda Latvijos ir Estijos treneriai – Lietuvos olimpinę biatlono komandą treniruoja latvis Ilmaras Bricis, o Sočyje jiems taip pat padės treneris iš Estijos Meelis Aasmae, teigiama Vyriausybės spaudos tarnybos pranešime.

„Belieka tik apgailestauti, kad žiemos olimpiadoje nėra krepšinio, čia galėtume prisidėti savo patirtimi“, – išlydėdamas sportininkus juokavo premjeras.

Dalis Lietuvos sportininkų jau yra atvykę į Sočį. Olimpiados atidarymas vyks penktadienį.

Vasario 6-10 dienomis lankydamasis Sočyje, A. Butkevičius stebės žiemos olimpinių žaidynių atidarymo ceremoniją, olimpiniame kaimelyje aplankys Lietuvos sportininkus. Premjeras stebės lygumų slidininkės Ingridos Ardišauskaitės pasirodymą skiatlono rungtyje ir biatlonininko Tomo Kaukėno pasirodymą sprinto rungtyje.

Lietuvai olimpiadoje atstovaus devyni sportininkai: biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir T. Kaukėnas, greitojo čiuožimo trumpuoju taku atstovė Agnė Sereikaitė, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė bei Rokas Zaveckas, ledo šokėjų pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas bei slidininkai Vytautas Strolia ir I. Ardišauskaitė.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė nusprendė į Sočį nevykti dėl žmogaus teisių pažeidimų Rusijoje ir Maskvos spaudimo kaimynėms.

A. Butkevičius teigia į žaidynes važiuojantis, norėdamas pagerbti Lietuvos sportininkus.

Į Vilnių premjeras grįš pirmadienį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)