Po ketverių metų olimpinėse žaidynėse Lietuva gali turėti ir daugiau medalių medžiotojų, kurie puikiai debiutavo Londone.

Londono olimpiadą Lietuva įsimins ne tik dėl laimėtų penkių medalių. Virgilijui Aleknai, Šarūnui Jasikevičiui ir dar keliems tituluotiems sportininkams šios žaidynės buvo paskutinės per jų karjerą. Per ne vieną olimpiadą mūsų šalį garsinusių sporto žvaigždžių nebematysime po ketverių metų Brazilijoje, nors sezoną kitą šie atletai dar ketina sportuoti. O kai kurie žinomi Lietuvos sportininkai karjerą baigė sulig paskutiniu startu Londone, - svarsto „Lietuvos rytas“.

„Galiu drąsiai sakyti, kad man tai - paskutinė olimpiada“, - pranešė V. Alekna. Š. Jasikevičiaus ir jo kartos bendražygių 34-erių metų Dariaus Songailos bei 35-erių metų Rimanto Kaukėno gulbės giesmė Londone buvo liūdna.

Po Londono žaidynių paklausta, ar svarsto apie karjeros pabaigą, lengvaatletė Austra Skujytė pripažino, kad atsakymo į šį klausimą neturi.

„Tiesiog nežinau“. Rio de Žaneire A. Skujytei būtų 36-eri ir atlaikyti jaunesnių varžovių konkurenciją taptų dar sunkiau.

„B finalas manęs netenkina“, - sakė 10-ą vietą 200 m distancijoje užėmęs E. Balčiūnas, paguodos plaukimą dėl 9-16 pozicijų pavadinęs „lūzerių varžybomis“. Baidarininkui tai buvo ketvirtos ir paskutinės olimpinės žaidynės.

Plaukikas Vytautas Janušaitis Londono žaidynėse, kurios jam buvo trečios, įvykdė savo tikslą ir pateko į 200 m plaukimo kompleksiniu būdu pusfinalį. Daugelyje sporto šakų 30-metis sportininkas pasiekia karjeros brandos etapą, tačiau baseine tokio amžiaus plaukikai - lyg dinozaurai, - konstatuoja „Lietuvos rytas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (109)