Mūsiškė, kuri net 1,74 sekundės pagerino sau pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą, ne tik laimėjo savo plaukimą, bet ir buvo absoliučiai greičiausia tarp visų 46-ių atrankos dalyvių.

R. Meilutytei nedaug nusileido tik amerikietė Rebecca Soni (1:05,75 min.), o visos kitos varžovės atsiliko daugiau nei sekunde: trečia rusė Julija Eftimova (1:06,51 min.), ketvirta amerikietė Breeja Larson (1:06,58 min.) penkta - olimpinė čempionė Leisel Jones (1:06,98 min.) iš Australijos.

Po finišo jaunoji lietuvė netramdė savo emocijų ir pravirko.

Pusfinalio varžybos vyks sekmadienį vakare - nuo 21 val. 50 min.

R.Meilutytė: tik sapnuose galėjau pagalvoti apie tokį rezultatą

Sekmadienį Londone Rūta Meilutytė įnėrė į olimpinio baseino vandenį kaip mažai kam žinoma 15-metė iš Lietuvos, o išlipo jau kaip viena pretendenčių į olimpinį apdovanojimą. „Nesitikėjau nieko panašaus. Man šokas. Tik sapnuose galėjau pagalvoti apie tokį rezultatą“, – apsipylusi laimės ašaromis ir sunkiai susigaudydama aplinkoje, džiaugsmu tryško moterų 100 m plaukimo krūtine atrankos varžybų nugalėtoja.

1:05,56 min. - per tiek laiko Didžiojoje Britanijoje pastaruoju metu gyvenančios paauglės iš Kauno apsivertė aukštyn kojomis. Net 1,74 sekundės pagerinusi jai pačiai priklausiusį Lietuvos rekordą, R. Meilutytė distanciją įveikė greičiausiai iš visų 46-ių atrankos dalyvių. Sekmadienio vakarą lietuvė pusfinalyje kovos dėl vietos finale ir galimybės užlipti ant nugalėtojų pakylos.

„Net nepatikėjau, kad taip greitai nuplaukiau. Rekordą pagerinau žiauriai. Man dar reikia atsigauti. Ką veiksiu iki vakaro? Ilsėsiuosi, lauksiu pusfinalių... Nežinau, jaudinausi žiauriai“, – sutrikusi dėl užgriuvusios sėkmės Lietuvos žurnalistams sakė R. Meilutytė.

Daugiau apie plaukimo taisykles ir subtilybes galite sužinoti čia:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1018)