Du įvarčius Argentinai (26-ą ir 52-ą minutėmis) pelnė Carlosas Tevezas, sykį (33-ą minutę) pasižymėjo rezultatyviausias pasaulio čempionato žaidėjas (4 įvarčiai) Gonzalo Higuainas.

Santykį 71-ą minutę sušvelnino meksikietis Javieras Hernandezas.

Grupės varžybose Diego Maradonos vadovaujami argentiniečiai nušlavė visus varžovus ir, surinkę 9 taškus iš tiek pat galimų, užėmė 1-ą vietą (pergalės 1:0 prieš Nigeriją, 4:1 - prieš Pietų Korėją ir 2:0 - prieš Graikiją).

Tuo tarpu Meksika A grupėje, rungtyniaudama su Pietų Afrikos, Prancūzijos ir Urugvajaus komandomis liko 2-a (lygiosios1:1 su afrikiečiais, pergalė 2:0 prieš prancūzus ir pralaimėjimas 0:1 urugvajiečiams).

Beveik lygiai prieš ketverius metus, 2006 metų birželio 24 dieną, pasaulio čempionato Vokietijoje aštuntfinalio dvikovoje taip pat susitiko Argentina ir Meksika. Tąsyk atkaklioje dvikovoje po Maxi Rodriguezo pelnyto įvarčio pridėtinio laiko metu, Argentina palaidojo Meksikos viltis prasibrauti į ketvirtfinalį - 2:1. Meksikiečiai čia, Pietų Afrikoje, nesėkmingai siekė revanšo prieš varžovus.

Rungtynės

Susitikimas prasidėjo lygiai, bet jau 8-ą ir 9-ą minutėmis pirmus du pavojingus momentus sukūrė meksikiečiai. Pradžioje po Carloso Salcido smūgio kamuolys pataikė į Argentinos vartų skersinį, o vėliau Andresas Guardado nepataikė į vartus. 14-ą minutę pavojingai į argentiniečių vartus „šovė“ ir Javieras Hernandezas.

Argentinos rinktinės vienas lyderių Lionelis Messi varžovų nuolat buvo stabdomas smulkiomis pražangomis, o rungtynių tempas nebuvo aukštas.

26-ą minutę netikėtą greitą išpuolį suorganizavo argentiniečiai L. Messi ir Carlosas Tevezas bei, pasinaudoję meksikiečių vartininko Oscaro Perezo klaida, pelnė pirmą įvartį. Teisėjas iš Italijos Roberto Rosetti po ilgų ginčų nuošalės neįžvelgė ir įvartį įskaitė. Vaizdo kartojime matyti, kad nuošalė buvo.

33-ą minutę neleistinai prie savo baudos aikštelės suklydo Meksikos ekipos gynėjas Ricardo Osorio, argentinietis Gonzalo Higuainas perėmė kamuolį ir gražiai pelnė komandos antrą, o savo jau ketvirtą įvartį pasaulio čempionate - 2:0.

42-ą minutę G. Higuainas dar kartą grasino Meksikos rinktinės vartams, kai smūgiavo galva, bet kėliniui baigiantis pavojingą varžovų vartus puolė jau meksikietis J. Hernandezas.

Javieras Hernandezas
Antras kėlinys prasidėjo kampiniu prie Argentinos rinktinės vartų, bet tuoj pat, 52-ą minutę, C. Tevezas puikiu tolimu smūgiu į meksikiečių vartų „devyniukę“ įmušė trečią įvartį - 3:0.

Meksikiečiai dar bandė gelbėtis A. Guardado ir J. Hernandezo smūgiais, tačiau jie buvo netaiklūs. 71-ą minutę pagaliau prisitaikė ir J. Hernandezas, kuris gražiu ir stipriu smūgiu sušvelnino santykį - 1:3. Rungtynių pabaigoje aktyvesni buvo Meksikos rinktinės futbolininkai, tačiau pakeisti mačo įvykių eigos jie neturėjo nei sėkmės, nei jėgų. Argentina iškovojo įtikinamą pergalę galutiniu rezultatu - 3:1.


Argentina: 22-Sergio Romero; 4-Nicolas Burdisso, 2-Martin Demichelis, 6-Gabriel Heinze, 15-Nicolas Otamendi; 14-Javier Mascherano, 20-Maxi Rodriguez (87' Javier Pastore), 7-Angel Di Maria (79' Jonas Gutierrez); 9-Gonzalo Higuain, 10-Lionel Messi, 11-Carlos Tevez (69' Juanas Sebastianas Veronas).

Meksika: 1-Oscar Perez; 2-Francisco Rodriguez, 5-Ricardo Osorio, 3-Carlos Salcido, 16-Efrain Juarez, 4-Rafael Marquez; 18-Andres Guardado (61' - 9-Guillermo Franco), 6-Gerardo Torrado, 21-Adolfo Bautista (46' - 7-Pablo Barrera), 14-Javier Hernandez, 17-Giovani Dos Santos.

Rezultatas:

Argentina 3 – 1 Meksika

26' Carlos Tevez [1 - 0]

33' Gonzalo Higuain [2 - 0]

52' Carlos Tevez [3 - 0]

71' Javier Hernandez [1 - 3]

Įspėjimai:

28' Rafael Marquez

Teisėjas: Roberto Rosetti (Italija)

Statistika:

Argentina - Meksika

Smūgiai: 12-17

Smūgiai į vartų plotą: 6-5

Pražangos: 11-26

Kampiniai: 2-5

Nuošalės: 1-2

Kamuolio valdymas: 50 proc. - 50 proc.

Geltonos kortelės: 0-1

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją