Europos vyrų krepšinio čempionatą Lietuvoje suvažiavo daugybė pasaulinių žvaigždžių. Dauguma šiose varžybose dalyvaujančių žaidėjų už sužaistas rungtynes savo rinktinėse negaus nė cento. Garsiausiuose Europos ir NBA krepšinio klubuose žaidžiantys krepšininkai atvyksta žaisti už savo šalį iš patriotinių ir sportinių paskatų.

Dėl rizikos gavus traumą prarasti sutartį su klubu į Lietuvą neatvyko Lenkijos rinktinės žvaigždė NBA lygoje rungtyniaujantis Marcinas Gortatas. Nelaimingas atsitikimas čempionate jam galėjo atsieti 6,8 mln. JAV dolerių (apie 16,7 mln. litų) kitą sezoną.

Vis dėlto ne vienas pasaulyje itin žinomas krepšininkas nusprendė rizikuoti dar didesnėmis sumomis, kurias jiems pasirengę sumokėti NBA klubai.

Vienas tokių - NBA finalo naudingiausias žaidėjas Dirkas Nowitzki. Nors kitas NBA sezonas dėl žaidėjų ir administracijos nesutarimų gali ir neįvykti, pagal ligšiolinį susitarimą kitais metais D.Nowitzki būtų šeštas tarp daugiausia uždirbančių NBA lygos žaidėjų. Vokiečio sąskaitą papildytų 19,1 mln. dolerių (46,8 mln. litų).

Šalia D.Nowitzki kiekvienose rungtynėse stovi jo kolega Chrisas Kamanas. 13,2 taško per rungtynes įmetantis vidurio puolėjas kitais metais Los Andželo „Clippers“ klube turėtų gauti 12,2 mln. dolerių (beveik 30 mln. litų).

Vokietijos dueto kitų metų alga net šiek tiek viršija Šiaulių arenos, kurioje jie žaidė pirmojo „EuroBasket 2011“ etapo kovas, statybos kainą, siekiančią 75,5 mln. litų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją