Lietuvos atstovui ploja netoli būrelio Lietuvos delegacijos vadovų sėdintis Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas, ploja princesė Ana, iškeltą į viršų nykštį LTOK prezidentui Artūrui Poviliūnui rodė Didžiosios Britanijos olimpinio komiteto prezidentas Colinas Moynihanas.

Išsipildė sportininko svajonė laimėti olimpinį medalį. Finalo išvakarėse jis sakė: „Galiu aplenkti visus finalininkus...“ Neaplenkė tik vieno. Kaip pasakojo treneris Egidijus Gustas, prieš startą Jevgenijus buvo ramus, miegojo gerai, vakare irkluotojų olimpiniame kaimelyje pažaidė biliardą su kineziterapeutu Jurijumi Vaščenkovu. Apskritai ir sportininkas, ir treneris šiuo mediko darbu, mokėjimu bendrauti yra labai patenkinti. Moka bendrauti su visais ir Jevgenijus, pašnekovus visada paperkantis retai nuo jo veido nuslenkančia šypsena.

Sportininkas irklavo Kaune pagamintu „Brača-sport“ firmos irklu, kurio svoris yra 800 gramų. Su kauniečių irklais irkluoja apie 70 proc. viso pasaulio irkluotojų, baidarininkų, kanojininkų, baidarių slalomo atstovų ir t. t.

Šeštadienį J. Šuklinas ir E. Balčiūnas iš irkluotojų kaimelio atvyko į didįjį Londono „kaimą“. Sportininkai dalyvaus iškilmingame žaidynių uždaryme. Sidabro medalį laimėjusiam J. Šuklinui Lietuvos olimpinės delegacijos vadovai patikėjo dar vienas garbingas pareigas – jis žaidynių uždarymo parade neš Lietuvos vėliavą.