„Didžiąją pasaulio čempionato aštuntfinalio rungtynių dalį Olandijos rinktinės pergalė 2:1 prieš Meksiką buvo sunkiai įsivaizduojama. Jos galėjo ir nebūti, jei ne A. Robbeno noras kristi ant žemės su tokiu judesių įtaigumu, kokio seras Johnas Gieguldas (britų teatro ir kino aktorius, „Oskaro“, „Emmy“ bei „Grammy“ laureatas – DELFI) nėra pasiekęs net ir savo karjeros viršūnėje. Nerti ar nenerti: štai kur klausimas?“, – tęsia savo publikaciją, pavadinimu „Gėdingas Robbenas gali apgaule prasiskinti kelią iki pasaulio čempionato šlovės“, autorius.

„Liūdna, bet tai tiesa. Olandams reikia A. Robbeno ir visko, ką jis gali. Greičiu, pademonstruotu mače su Ispanija, kuris spurto su kamuoliu prieš Sergio Ramosą metu siekė net 31 km/h, A. Robbenui neprilygsta niekas pasaulyje.

Pridėkime įspūdingą driblingą ir suprasime, kodėl A. Robbenas taip dažnai būna įsipainiojęs į 11 metrų baudinių istorijas. Kad ir kur jis žaistų – Miuncheno „Bayern“ klube ar Olandijos rinktinėje – tai tema, nuolat kelianti aistras.

A. Robbenas mače su Meksika sėkmingai atliko septynis driblingus ir išprovokavo penkias pražangas. Jis yra pasaulinio lygo grėsmė visiems varžovams. Tačiau – ir pasaulinio lygio nardytojas.

Patinka jums tai ar ne, bet jo sugebėjimas nerti ir maldauti teisėjo baudinio yra vienas iš pagrindinių jo arsenalo ginklų.

Žinoma, toks jis ne vienas. Tas pats gali būti pasakyta apie Neymarą ar Cristiano Ronaldo. Lionelis Messi tuo nepiktnaudžiauja, todėl kai atsiduria ant žemės, niekam praktiškai nebekyla klausimo, buvo pražanga ar ne.

A. Robbenas ne tik neatsilieka nuo šių vyrukų, bet ir lenkia juos tuo, kad žino, kada tiksliai reikia kristi ir uždirbti baudinius. Tai – šiuolaikinio futbolo dalis, kad ir kaip būtų sunku suprasti, kodėl teisėjai galiausiai nusileidžia sulaukę klausiamo olando žvilgsnio.

Gudriausias jo triukas – kelis kartus stengtis išsilaikyti ant kojų kiek įmanoma ilgiau. Tai ilgainiui pasėja abejones teisėjams: kodėl jis turėtų vaidinti, jei prieš penkias minutes laikėsi ant kojų, kiek tik galėjo? Nenuostabu, kad arbitrai pasiduoda, kaip kad Pedro Proenca padarė sekmadienį. Nereagavęs į kelias ankstesnes olandų apeliacijas, portugalas galiausiai palūžo. Jo turėtas pasirinkimas – geltona kortelė ar 11 metrų baudinys – nusviro puolėjo naudai.

Iš viso A. Robbenas dvikovoje su Meksika baudos aikštelėje griuvo tris kartus. Panašiausias į pražangą ir baudinį buvo pirmasis, o štai antras bandymas buvo visiškas nėrimas, už kurį P. Proenca kažkodėl nenubaudė olando“, – stebisi eurosport.com
Arjeno Robbeno memas

Meksikos rinktinės treneris: kodėl teisėjas iš Europos?

46-erių metų Meksikos rinktinės vyriausiasis treneris Miguelis Herrera po mačo su Olandija buvo įsiutęs, bet ne ant savo auklėtinių, o ant teisėjo ir A. Robbeno.

„Iš ketverių rungtynių, kurias čia žaidėme, trejose teisėjavimas buvo siaubingas, o šiose – pats blogiausias. A. Robbenas tris kartus nėrė prašydamas 11 metrų baudinio, kurio nebuvo. Jis turėjo būti įspėtas. Jei jam būtų parodyta geltona kortelė, jis nebedrįstų griūti.

Kitu atveju, jis gautų antrą kortelė. O jei būdamas teisėju nedarai nieko, žaidėjas tęsia savo bandymus, nes žino, kad nebus išvarytas iš aikštės“, – piktinosi M. Herrera.

„Štai kas nutinka, kai aštuntfinaliui paskiria teisėją iš tos pačios konfederacijos (P. Proenca – portugalas). Arbitras skyrė baudinį, kuri sugalvojo pats. Todėl mažiausiai, ko mes tikimės, kad jis išvyks namo kaip ir mes“, – pridūrė strategas.

Primename, kad ir pats A. Robbenas po susitikimo pripažino, kad per akistatą su meksikiečiais mėgino pagudrauti.

Olandai turnyro ketvirtfinalyje susikaus su Kosta Rikos futbolininkais.


Arjeno Robbeno memas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (374)