Šį siūlymą UEFA Vykdomasis komitetas turėtų svarstyti šių metų pabaigoje arba kitų pradžioje.

„Noriu pasakyti kai ką, kas jus nustebins. Turiu sumanymą, kad „Euro 2020“ vyktų visoje Europoje. Tai tik siūlymas, kurį svarstys UEFA Vykdomasis komitetas. Bus susitikimai su federacijomis, o sprendimas paaiškės gruodį arba sausį“, – spaudos konferencijos Ukrainos sostinėje metu sakė M.Platini. Konferencija įvyko likus dienai iki „Euro 2012“ finalo, kuriame susitiks Italija ir Ispanija.

Esą tokie pokyčiai būtų skirti 60-osioms Europos pirmenybėms. „Turnyras galėtų vykti 12-13 miestų visame žemyne. Šis sumanymas man labai patinka, taip pat ir nemažai daliai Vykdomojo komiteto narių. Kam įpareigoti vieną ar dvi šalis statyti dešimt naujų stadionų, oro uostų ir pan. Pagal mūsų sumanymą vienas stadionas tektų vienai šaliai. Viskas būtų paprasčiau ir pigiau. Bet kol kas tai tik siūlymas ir dar niekas nenuspręsta“, – pabrėžė M.Platini.

Paklaustas, kaip išaugs žiūrovų išlaidos keliaujant po visą Europą, M.Platini priminė apie pigias oro linijas ir esą šios kelionės tikrai būsiančios pigesnės negu nuskristi iš Londono į Donecką.

Norą surengti „Euro 2020“ yra pareiškusios Azerbaidžanas ir Gruzija bei Airija su Škotija ir Velsu.

„Euro 2016“ įvyks Prancūzijoje. Čia pirmą kartą rungtyniaus 24 rinktinės.

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (62)