Anot 48-erių gruzino, šiuo metu aktyviai įsitraukusio į veiklą Ukrainoje, šios šalies sportininkų pasirodymas Brazilijoje buvo „katastrofiškai prastas“.

„Rezultatai – katastrofiškai blogi. Mus aplenkė Azerbaidžanas, Kazachstanas, Belgija, Kuba, Kenija, Jamaika ir kitos gerokai už Ukrainą mažesnės šalys tiek pagal plotą, tiek pagal gyventojų skaičių. Ir Gruzija, kuri beveik 10 kartų mažesnė už Ukrainą, iškovojo praktiškai tiek pat medalių kaip ir ukrainiečiai.

Juokingiausia, kad visi šie rezultatai visiškai neatspindi milžiniško Ukrainos sporto potencialo. Įprastai po tokio kracho turi įvykti mažiausiai sporto ministro atsistatydinimas. Tačiau įtariu, kad atsižvelgiant į tai, kaip buvo formuojama sporto valdžia, tai neįvyks“, – savo feisbuko paskyroje parašė M. Saakašvilis.

Ukrainos sporto ministro pareigas eina 48-erių Igoris Ždanovas.

Ukrainos rinktinė Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medalių lentelėje užėmė 31-ąją vietą. Ukrainiečiai iš viso iškovojo 11 apdovanojimų – 2 aukso, 5 sidabro ir 4 bronzos.

Auksą iškovojo gimnastas Olegas Verniajevas ir kanojų irkluotojas Jurijus Čebanas.

Palyginimui, 2012-ųjų Londono olimpinėse žaidynėse Ukrainos rinktinė laimėjo 18 medalių, iš kurių 6 buvo auksiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)