Lietuvos rinktinė į Kauną atvyko užsakytu reisu. Lėktuvas vėlavo apie pusvalandį. Dar tiek pat teko laukti bagažo.

Oro uosto prieigose budėjo policijos pareigūnai, tačiau didelio sirgalių antplūdžio nesulaukta.

K. Kemzūra: iškovojome tai, dėl ko ir keliavome į Karakasą

Oro uoste krepšininkus pasitiko ir patys artimiausi žmonės – žmonos bei vaikai. Bene pirmoji oro uosto laukimo salėje pasirodė Roberto Javtoko žmona Vilma su vaikučiais. Kiek vėliau atvyko ir Pauliaus Jankūno, Manto Kalniečio bei kitų sportininkų šeimos.

Po oficialių sveikinimų krepšininkai išskubėjo ilsėtis po sunkios kelionės.

Visgi nors ir pavargę jie neslėpė, kad iš Karakaso grįžo pakilios nuotaikos.

„Iškovojome tai, dėl ko ir keliavome į Karakasą. Kaip galime būti nelaimingi“, - teigė rinktinės strategas Kęstutis Kemzūra.

Treneris neatskleidė, ar keisis galutinis rinktinės dvyliktukas, vyksiantis į Londoną – K. Kemzūra pirmiausia nori sužinoti, kokia šiuo metu Renaldo Seibučio ir Simo Jasaičio būklė.

A. Sabonis: kai reikėjo, vyrai susiėmė ir parodė

„Prisiminimai geri, kadangi viskas baigėsi teigiamai. To ko mes važiavome – pasiekėme. O visos aplinkybės bus tik geras prisiminimas. (...). Šiuo metu negaliu sportuoti šimtu procentų, bet nėra kažkas labai blogai. Žiūrėsime, medikai patikrins, peršvies koją. Manau, kad nieko sudėtingo“, - teigė komandos kapitonas Robertas Javtokas.

„Pradžia atrodė tokia liūdnoka, kadangi ir laiko nebuvo, ir atostogų nebuvo. Viskas vyko taip greitai, dar tos traumos atsirado, ne visi galėjo. Draugiškos rungtynės laimėtos taip pat tik dvejos. Bet kai reikėjo, vyrai susiėmė ir parodė – kelialapis yra. To ir važiavome.

Manau, mūsų rinktinės stiprioji pusė yra ta, kad vyrai moka susitelkti. Vis tiek, parodė charakterį su Puerto Riku, kur buvo psichologiškai sunkios rungtynės. Ir varžovų komanda buvo tokia sunkoka, sakykime, olimpinė. Buvo ir baisoka, ir visko, bet sugebėjo susiimti į kumštį ir persilaužti“, - grįžęs į Kauną rinktinės pasirodymą įvertino LKF prezidentas Arvydas Sabonis.

* * *

Karakase Lietuvos rinktinė iškovojo tris pergales bei patyrė vieną nesėkmę. Grupės varžybose mūsiškiai įveikė Venesuelą (100:82) bei nusileido Nigerijai (80:86). Ketvirtfinalyje Lietuva nugalėjo Puerto Riką (76:72), o pusfinalyje pranoko Dominikos respubliką (109:83).

Sugrįžę krepšininkai turės tris dienas poilsio, o liepos 14 d. rinksis į treniruočių stovyklą pajūryje, kur liks iki liepos 18 d.

Liepos 19 d. jie persikels į Kauną, o 22 d. žais rungtynes su rusais.

Liepos 23-27 d. lietuviai stovyklaus Vilniuje ir iškart po to išskris į Londoną.

Olimpiadoje Lietuvos rinktinė žais A grupėje kartu su titulą ginsiančia JAV ekipa, taip pat Prancūzija, Argentina, Tunisu ir Nigerija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (231)