Genrikas Pavliukanecas pelnė 4 įvarčius, Marius Zibolis - 3 (vieną - iš baudinio), Mantas Panovas ir Arvydas Juchna - po 2. Saulius Leonavičius (žaidė 3 min.) ir Nerijus Montvydas (12 min.) - įvarčiais nepasižymėjo.

Britų gretose vienintelį įvartį pasiekė Michaelas Sharkey.

Lietuviai atliko 61-ą smūgį į varžovų vartus ir pelnė 11 įvarčių. Didžiosios Britanijos sportininkų tik vienas metimas iš 60 pasiekė tikslą. Mūsiškiai blokavo 49 priešininkų bandymus pasiųsti kamuolį į tinklą.

Mūsų šalies komandos, kurią treniruoja Karolis Levickis ir Klaidas
Janeika, rungtynes stebėjo apie tūkstantis aistruolių, o tribūnoje greta Lietuvos delegacijos vadovo Vytauto Kvietkausko sėdėjo ir princas Williamas su žmona Kate. Jis domėjosi golbolo žaidimo taisyklėmis ir plojo lietuviams, pasiekus pergalę. Tiesa, pasak V. Kvietkausko, tuo metu Karališkos šeimos atstovas neatrodė labai laimingas.

Prieš mačą V. Kvietkauskas susipažino ir kalbėjosi su D. Britanijos golbolo federacijos prezidentu Mike'u Reilly, kuris palinkėjo Lietuvos rinktinei sėkmės ir medalių.

„Pasakiau, kad linkiu kitose - Rio de Žaneiro žaidynėse - ir britams
iškovoti medalius, tačiau šįkart, Londone, mes kovosime dėl aukso
medalio. Dukart buvome antri, o dabar - laikas laimėti auksą“, kolegai iš D. Britanijos sakė V. Kvietkauskas.

Jau penktadienį (rugpjūčio 31 d.) lietuvių lauks mūšis su Suomijos ekipa. Su Lietuvos komanda vienoje grupėje dar žaidžia Brazilija (Lietuva su jais susitiks rugsėjo 1 d.), Švedija (rugsėjo 2 d.) ir Turkija (rugsėjo 4 d.).

B grupėje kovoja Alžyro, Belgijos, Irano, Kanados, Kinijos ir Pietų Korėjos vyrų golbolo rinktinės.

Suomijos golbolo rinktinė ketvirtadienį 5:6 (1:3) nusileido Brazilijos ekipai. Kitame A grupėje pirmojo rato mače Turkijos ekipa 9:2 (4:0) įveikė Švedijos vyrų golbolo komandą, o B grupėje Pietų Korėjos ekipa 4:3 privertė pasiduoti Alžyro komandą, o Irano golbolo rinktinė 9:5 nugalėjo Pekino olimpinių žaidynių čempionę Kinijos ekipą.

Į ketvirtfinalį pateks po 4 pajėgiausias kiekvienos grupės komandas.

Londono parolimpinėse žaidynėse, kurios vyks iki rugsėjo 9-os dienos, Lietuvai atstovaus 11 sportininkų: vyrų golbolo (6 žaidėjai) ekipa, 4 lengvaatlečiai (šuolininkė į tolį ir 3 rutulio stūmikai) bei plaukikas.

Per nepriklausomybės metus parolimpiečiai Lietuvai yra iškovoję 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos medalių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)