Lietuvos rinktinei jos lyderis Genrikas Pavliukanecas pelnė 5 įvarčius, Arvydas Juchna įmušė 3, o Saulius Leonavičius ir Marius Zibolis pasiekė po 1 įvartį.

Lietuvos komandos gretose 1 minutę žaidęs Mantas Panovas įvarčiu pasižymėti nespėjo, o Nerijus Montvydas aikštėje nepasirodė.

Suomija yra Europos golbolo čempionė.

Ketvirtadienį mūsiškiai 11:1 sutriuškino Didžiosios Britanijos rinktinę, o sekmadienį trečios pergalės sieks mače su Brazilijos golbolo rinktine, kuri 4:5 (1:3) pralaimėjo Švedijai.

Kitose A grupės rungtynėse antrą pergalę iškovojo Turkija, 7:1 (4:0) privertusi pasiduoti šeimininkus Didžiosios Britanijos sportininkus.

Antradienį lietuviai jėgas išbandys su Švedija, o trečiadienį varžysis su Turkija.

B grupėje kovoja Alžyro, Belgijos, Irano, Kanados, Kinijos ir Pietų Korėjos vyrų golbolo rinktinės.

B grupėje antra pergale iš eilės džiaugėsi Irano ekipa, o pirmas pergales iškovojo Pekino žaidynių čempionė Kinija ir Alžyro komanda.

Iranas - Kanada - 9:2;
Kinija - Pietų Korėja - 11:4;
Alžyras - Belgija - 5:2.

Į žaidynių ketvirtfinalį pateks po keturias pajėgiausias komandas iš abiejų grupių.

Londono parolimpinėse žaidynėse, kurios vyks iki rugsėjo 9-os dienos, Lietuvai atstovaus 11 sportininkų: vyrų golbolo (6 žaidėjai) ekipa, 4 lengvaatlečiai (šuolininkė į tolį ir 3 rutulio stūmikai) bei plaukikas.

Per nepriklausomybės metus parolimpiečiai Lietuvai yra iškovoję 4 aukso, 11 sidabro ir 15 bronzos medalių.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)