Antradienį lietuviai draugiškose rungtynėse Nijone, kuris yra apie 25 kilometrus nuo antro pagal dydį Šveicarijos miesto Ženevos, susitiko su 2012 metų Europos čempionatui besirengiančiais Rusijos atstovais, kurių gretose tokios žvaigždės, kaip Andrejus Aršavinas, Romanas Pavliučenka, Jurijus Žirkovas ir kiti, ir sužaidė lygiosiomis - 0:0 (0:0).

Šioje akistatoje Lietuvos rinktinei negalėjo padėti traumas besigydantys komandos senbuviai: Italijoje rungtyniaujantys Marius Stankevičius ir Tomas Danilevičius, Rusijoje žaidžiantys Deividas Šemberas, Edgaras Česnauskis, taip pat Giedrius Arlauskis. Po praėjusio atrankos ciklo karjerą rinktinėje baigė gynėjas Andrius Skerla.

Rungtynių eiga:

Lietuvos rinktinės sudėtis: Ernestas Šetkus, Arūnas Klimavičius, Vytautas Andriuškevičius (85' Egidijus Vaitkūnas), Tomas Mikuckis, Valdemaras Borovskis, Deividas Česnauskis (56' Marius Papšys), Saulius Mikoliūnas (71' Tadas Eliošius), Linas Pilibaitis (64' Mindaugas Panka), Gediminas Vičius (49' Ramūnas Radavičius), Darvydas Šernas (81' Deivydas Matulevičius), Andrius Velička.

Atsarginiai: Armantas Vitkauskas, Tadas Kijanskas, Georgas Freidgeimas, Algis Jankauskas, Kęstutis Ivaškevičius.

Rusijos rinktinės sudėtis: Igoris Akinfejevas, Aleksandras Aniukovas, Sergejus Ignaševičius, Romanas Širokovas (72' Igoris Semšovas), Igoris Denisovas, Konstantinas Zirjanovas (46' Alanas Dzagojevas), Maratas Izmailovas (46' Aleksandras Kokorinas), Andrejus Aršavinas, Aleksandras Keržakovas (46' Romanas Pavliučenka), Aleksejus Berezuckis, Dmitrijus Kombarovas (46' Jurijus Žirkovas).

Atsarginiai: Viačeslavas Malafejevas, Antonas Šuninas, Vladimiras Granatas, Pavelas Pogrebniakas, Kirilas Nababkinas, Denisas Glušakovas.

Rezultatas:

Lietuva - Rusija 0:0 (0:0).

Nijono „Colovray“ stadionas, 500 žiūrovų
Teisėjas - Mauro Bergonzi (Italija)
Įspėtas: Tomas Mikuckis (69 min.)

* * *

Lietuvos rinktinės trenerio Cs.Laszlo komentaras

„Pasiekėme gerą rezultatą prieš komandą, kuri žais Europos čempionate ir rungtyniavo savo pagrindine sudėtimi, su visomis žvaigždėmis. Manau, kad rusai buvo pakankamai motyvuoti šioms rungtynėms, tačiau mūsų žaidėjai parodė, kad laikydamiesi disciplinos gali sėkmingai kovoti ir siekti teigiamų rezultatų prieš bet ką“, - teigė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Csaba Laszlo.

Pasak jo, komanda, išskyrus pirmas dešimt minučių, žaidė taip, kaip buvo suplanuota treniruotėse.

„Turėjome kelias geras progas ir dėl to labai džiaugiuosi. Kėliau tikslą ne vien gintis, bet ir esant galimybei kurti pavojingas atakas prie varžovų vartų“, - tvirtino jis.

„Tik šiek tiek apmaudu tik dėl to, kad neišnaudojome susikurtų progų. Tarptautiniame lygmenyje tokius šansus būtina realizuoti - jei susikuri tris, reikia įmušti pora įvarčių. Reikės ateityje pasistengti pataisyti šį žaidimo aspektą. Taip pat turime būti agresyvesni vienas prieš vieną ir šaltakraujiškiau kontroliuoti kamuolį“, - kalbėjo Cz. Laszlo.

* * *

FIFA klasifikacijoje Rusijos ekipa užima vienuoliktą vietą, o Lietuvos futbolininkai 89-ą poziciją dalijasi su Saudo Arabija.

Tai buvo ne pirmas Lietuvos ir Rusijos rinktinių susitikimas. Pastarąjį kartą komandos žaidė pernai lapkritį Grozne. Tiesa, tuomet susitiko rezervinės komandos - rusai nugalėjo 2:0, o tos rungtynės nebuvo įtrauktos į oficialų FIFA varžybų kalendorių.

Rusai Europos pirmenybes pradės A grupėje, kurioje varžysis su Lenkija, Graikija ir Čekija.

Birželio 1-3 dienomis lietuviai Estijoje su šios šalies bei Latvijos ir Suomijos komandomis rungsis tradicinėse Baltijos taurės varžybose.

Grįžę iš Estijos mūsų futbolininkai netrukus iškeliaus į Baltarusiją - kontrolinių rungtynių maratonas bus baigtas birželio 7-ą Minske dvikova su šios šalies ekipa. Rugpjūčio mėnesį mūsiškiai žais draugiškas rungtynes su Makedonija, o pasaulio čempionato atrankos varžybose startuos rugsėjį.

Lietuvos nacionalinės rinktinės kontrolinių rungtynių tvarkaraštis
(gegužės-rugpjūčio mėn.):

Birželio 1 d.
Baltijos taurės turnyras
Veru (Estija), 18:00
Lietuva-Latvija

Birželio 3 d.
Baltijos taurės turnyras
Veru arba Tartu (Estija), 14:00 arba 16:30
Estija/Suomija - Lietuva

Birželio 8 d.
Žodinas (Baltarusija), 17:00
Baltarusija-Lietuva

Rugpjūčio 15 d.
Skopjė (Makedonija)
Makedonija-Lietuva

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (580)