„Visa tai ir rinktinei, ir aistruoliams, kurie dar spės įsigyti bilietų, leis pasijusti kaip Europos čempionate. O rinktinė galės geriau pasirengti, juolab, kad varžovai – tikrai pajėgūs ir pasiryžę siekti olimpinių kelialapių“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas.

Jono Kazlausko vadovaujama Lietuvos komanda Kaune žais su Turkijos, Makedonijos ir Kroatijos rinktinėmis.

„Tai, kad į Lietuvą pirmąsyk stovyklauti ir žaisti kontrolinių rungtynių atvyksta tokios ekipos, laikau dideliu įvertinimu ir pripažinimu. Jau anksčiau antrąsyk Lietuvoje viešėję australai džiaugėsi aukšto lygio krepšiniu ir fantastiška atmosfera. Dabar tai galės įvertinti ir naujieji „Huawei Cup“ dalyviai“, – sakė M. Špokas.

Kadangi Kroatijos rinktinė atvyksta į Kauną tik pirmadienį ir nežais tarpusavyje su Makedonija, šiame turnyre jos rezultatai nebus traukiami į bendrą turnyro lentelę. Turnyro nugalėtojas ir prizininkai bus nustatyti pagal trijų rinktinių – Lietuvos, Turkijos ir Makedonijos tarpusavio rezultatus.

Per tradiciniu tapusį „Huawei Cup 2015“ vyks daugybė žaidimų žiūrovams, bus galima įsigyti oficialios Lietuvos krepšinio rinktinės atributikos „Mes už Lietuvą“. Taip pat bus pagerbtos Lietuvos šešiolikmečių, aštuoniolikmečių ir kurčiųjų rinktinės, tarptautinėje arenoje iškovojusios medalius.

Per rungtynių Lietuva – Turkija pertrauką vyks „Sprite Kings of Air“ dėjimų konkurso finalas, per lietuvių ir kroatų rungtynes bus paskelbta, kas laimėjo „Sprite“ talentų kovas ir metinę 4950 eurų krepšinio stipendiją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją