Specialistas šią vasarą neturės visų pajėgiausių žaidėjų. Dėl traumų ir noro išsilaižyti žaizdas rinktinėje šiemet nebus Donato Motiejūno, Martyno Pociaus, Darjušo Lavrinovičius ir Lino Kleizos.

Todėl komandoje – ne vienas debiutantas: Lukas Lekavičius, Artūras Milaknis, Marius Runkauskas, Domantas Sabonis ir Rokas Giedraitis.

Vidurio puolėjas Robertas Javtokas su žmona Vilma ir vaikais Palangoje įsikūrė dar prieš savaitgalį – penktadienį jis išvairavo savo baltąjį „Porsche“ į „ENEOS 1000 km“ lenktynių trasą ir neoficialiose šių vokiškų automobilių važiavimuose užėmė penktą vietą.

Lenktynės priviliojo ir kitą aukštaūgį - Antaną Kavaliauską.

Pirmadienio rytą prie jų vienas po kito prisijungė Jonas Mačiulis, R. Giedraitis, L. Lekavičius. Aikštelėje greta viešbučio netrukus įsitaisė rinktinės vairininko J. Kazlausko automobilis.

„Pataupykite kadrus – juostelė baigsis“, – greta išsirikiavusiems fotografams linksmai patarė treneris.

Pro šoną pražygiavo ir premjeras Algirdas Butkevičius – vienas valstybės vadovų savaitgalį taip pat viešėjo 1000 km lenktynėse, be to, aplankė statybininkų laukiančius arba jau sulaukusius objektus Palangoje.

Visi krepšininkai susirinko iki 13 14 val. – po valandos vyko komandos pietūs, po jų – bendras susirinkimas ir individualūs pokalbiai tarp trenerio ir žaidėjų.

Tiesa, į rinktinės stovyklą vėluos anapus Atlanto sportuojantis Jonas Valančiūnas, kuriam Toronto „Raptors“ klubas parengė individualų treniruočių planą, ir D. Sabonis, grįžtantis iš Europos jaunimo (iki 20 metų) čempionato.

J. Valančiūnas prisijungti prie nacionalinės ekipos turėtų rugpjūčio pradžioje, stovyklai persikėlus į Kauną.

Pirmoji komandos treniruotė pirmadienį vakare numatyta Palangos stadione. Bet dėl pliaupiančio lietaus ir nevasariško šaltuko ją veikiausiai teks perkelti į uždarą salę.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Prieš pirmenybes lietuviai sužais 10 kontrolinių susitikimų, iš kurių septyni vyks Lietuvoje.

Senojo žemyno pirmenybėse bus kovojama net tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į Rio de Žaneiro olimpines žaidynes. Tiesioginius bilietus į Braziliją iškovos turnyro finalininkai, o 3-6 vietas užėmusios rinktinės įgis teisę varžytis papildomame atrankos turnyre.

Lietuvos rinktinės kandidatų sąrašas:

Gynėjai:

Mantas Kalnietis (Kauno „Žalgiris“)
Lukas Lekavičius (Kauno „Žalgiris“)
Artūras Milaknis (Kazanės „Uniks“, Rusija)
Renaldas Seibutis (Stambulo „Darussafaka“, Turkija)
Adas Juškevičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Žygimantas Janavičius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Marius Runkauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“).

Puolėjai:

Domantas Sabonis (Gonzagos „Bulldogs“, JAV)
Deividas Gailius (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Mindaugas Kuzminskas (Malagos „Unicaja“, Ispanija)
Jonas Mačiulis (Madrido „Real“, Ispanija)
Paulius Jankūnas (Kauno „Žalgiris“)
Rokas Giedraitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (Toronto „Raptors“, Kanada)
Artūras Gudaitis (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Antanas Kavaliauskas (Vilniaus „Lietuvos rytas“)
Robertas Javtokas (Kauno „Žalgiris“).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (272)