Taip pat kiti mūsų olimpiečiai maratonininkė eilinė Rasa Drazdauskaitė, dziudo imtynininkas Marius Paškevičius, penkiakovininkai jaunesnioji eilinė Gintarė Venčkauskaitė ir eilinis Justinas Kinderis.

Olimpiečius pasveikino ir apdovanojimus įteikš krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė ir Lietuvos kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius.

Pasveikinusi ir apdovanojimus sportininkams įteikusi krašto apsaugos ministrė R. Juknevičienė džiaugėsi proga olimpiečius pamatyti vilkinčius Lietuvos kariuomenės uniformą. Pasak ministrės, karių dalyvavimas Olimpinėse žaidynėse yra labai svarbi žinia apie tai, kad kariuomenėje tarnauja nugalėtojai.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas A. Pocius kaip ypatingą pergalę pabrėžė tai, kad šiandien Lietuvos sportininkai olimpinėse žaidynėse gali dalyvauti su Lietuvos trispalve.

„Dėkoju jums už tai, kad garsindami Lietuvą, jūs taip pat garsinate ir Lietuvos kariuomenę“, – sakė kariuomenės vadas.

Iš Londono olimpiados auksą parvežusi eil. L. Asadauskaitė-Zadneprovskienė krašto apsaugos savanorė – nuo 2003 metų. Ji ne kartą atstovavo Lietuvos kariuomenei kariškių ir nekariniuose čempionatuose. 2006 metų pasaulio kariškių šiuolaikinės penkiakovės čempionate iškovojo pirmą vietą komandų varžybose ir antrą vietą asmeninėse varžybose. 2007 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate užėmė trečią vietą asmeninėse varžybose. 2009 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate – antrą vietą asmeninėse varžybose. 2011 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate – trečią vietą asmeninėse ir trečią vietą mišrių estafečių varžybose. 2012-ais L. Asadauskaitė–Zadneprovskienė Europos čempionate iškovojo aukso medalį.

Olimpinę bronzą Londone iškovojęs imtynininkas eil. A. Kazakevičius daugiau nei penkerius metus tarnauja Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-oje rinktinėje. Į savanorių pajėgas imtynininkas atėjo iškart po to, kai atliko privalomą pradinę karo tarnybą. Anot Lietuvos kariuomenės sporto klubo viršininko pulkininko leitenanto Valentino Mizgaičio, A. Kazakevičius kaip sportininkas užaugo Lietuvos kariuomenėje.

„Pradėjo nuo „Geležinio Vilko“ sporto salės, dar būdamas vaikas dalyvaudavo kariuomenės organizuojamuose turnyruose. Aleksandras kariuomenėje sportavo ir kaip šauktinis karys, o vėliau ir kaip karys savanoris“, – sakė plk. ltn. V. Mizgaitis.

Penkiakovininkas eil. J. Kinderis olimpiadoje finišavęs aštuntas ir tapęs žaidynių prizininku (olimpinėse žaidynėse prizinės yra 8 vietos: už 1-3 medaliai, už 4-8 diplomai) taip pat yra karys savanoris, kariuomenėje tarnauja nuo 2006 metų. Tais pačiais metais užėmė antrą vietą estafečių varžybose pasaulio kariškių šiuolaikinės penkiakovės čempionate. 2010 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate – trečią vietą asmeninėse ir pirmą – komandų varžybose. Europos šiuolaikinės penkiakovės čempionate J. Kinderis užėmė trečią vietą komandų ir trečią vietą estafečių varžybose. 2011 metų pasaulio šiuolaikinės penkiakovės čempionate – trečią vietą mišrių estafečių varžybose.

Jaunoji penkiakovininkė j. eil. G. Venčkauskaitė, olimpiadoje užėmusi aukštą 12-ą vietą, Krašto apsaugos savanorių pajėgose tarnauja nuo 2010 metų. Ji dar nėra dalyvavusi pasaulio kariškių varžybose.

Kariai penkiakovininkai ateityje dėl patekimo į olimpiadą galės kovoti ir pasaulio kariškių šiuolaikinės penkiakovės varžybose. Kaip pasakojo Lietuvos kariuomenės sporto klubo viršininko pavaduotojas kapitonas Dainius Morkūnas, taip sutarė Tarptautinė šiuolaikinės penkiakovės federacija (UIPM) ir Tarptautinė kariškių sporto taryba (CISM), pasirašiusios susitarimą. Geriausiems kariuomenių penkiakovininkams nebeliks kliūčių atstovauti savo kariuomenėms pasaulio kariškių čempionatuose ir kitose varžybose, kai pasaulio kariškių čempionatai sutaps su civilių čempionatais, atrankomis į olimpines žaidynes ir pan.

Maratono bėgikė eil. R. Drazdauskaitė olimpiadoje pasiekė savo asmeninį rekordą ir tarp 118 dalyvių finišavo 27-a. Ji yra tapusi pasaulio kariškių čempione (2009 ir 2010). R. Drazdauskaitė kariuomenėje tarnauja nuo 2006 metų., šiuo metu – Karaliaus Mindaugo motorizuotajame pėstininkų batalione.

Olimpiadoje dalyvavęs dziudo imtynininkas M. Paškevičius aštuntfinalyje lygiavertėje kovoje tik po pratęsimo nusileido brazilui, Panamerikos žaidynių čempionui Rafaeliui Silvai, olimpiadoje iškovojusiam bronzą. M. Paškevičius kariuomenėje – nuo šių metų. Iš šio pajėgaus sportininko ateityje kariuomenė tikisi sėkmingų pasirodymų kariškių žaidynėse ir ne tik.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)