Lazdeika taip ramiai įsitaisė „lietuviškame“ kokoso kevale, tarsi nė kiek nedvejotų, kas trečiadienį šoks pergalės šokį.

Tiesa, tai dar nereiškia, kad mačas su serbais mūsiškiams bus lengvas. Mat, pavyzdžiui, prognozuodamas rungtynių Lietuva-Turkija baigtį, Lazdeika greitai pasirinko Lietuvą, bet lietuvių rungtynės su turkais buvo tikras nervų karas. Laimė, su gera pabaiga.

Galbūt tokį greitą Lazdeikos apsisprendimą šįsyk paveikė paskutinė pirmo Europos pirmenybių etapo diena. Mat lietuviai pirmadienį be didesnio vargo 29 taškų skirtumu nušlavė pergalės taip ir neparagavusius portugalus, o serbai tik po pratęsimo vienu tašku pralaimėjo Prancūzijos rinktinei.

O galbūt kažkas DELFI orakului pakuždėjo, kad trečiadienio Lietuvos rinktinės varžovai turi ko bijoti Vilniuje rungtyniaudami su turnyro šeimininkais. Štai serbų gynėjas Aleksandras Rašičius turi galiojantį kontraktą su Vilniaus „Lietuvos ryto“ klubu. O praėjusį sezoną Kauno „Žalgiryje“ rungtyniavęs vidurio puolėjas Bobanas Marjanovičius jau rungtynių išvakarėse prisipažino prisibijantis buvusių komandos draugų Martyno Pociaus, Manto Kalniečio, Pauliaus Jankūno ir Tomo Delininkaičio.

Na, B. Marijanovičius turbūt irgi kelia baimę. Tiesa, ne lietuviams, o Serbijos rinktinės treneriui Dušanui Ivkovičiui. Mat 222 cm ūgio aukštaūgis per pirmas penkerias Serbijos komandos rungtynes į aikštę neišbėgo nė minutei.

Lietuvos ir Serbijos rinktinių padėtis antro etapo E grupėje kol kas yra vienoda. Abi komandos turi po vieną įskaitinę pergalę, mat pirmame etape prieš kitas dvi stipriausias savo grupės komandas po sykį pralaimėjo ir po sykį šventė pergalę.

Tokį patį pergalių kraitį į antrą etapą atsinešė ir turkai bei jiems paskutinę pirmo etapo dieną netikėtai pralaimėję ispanai. Grupės lyderiai kol kas yra prancūzai, pirmame etape nepatyrę nė vieno pralaimėjimo. Lentelės dugne – vokiečiai, pralaimėję tiek prancūzams, tiek serbams. Į kitą etapą išeis keturios stipriausios grupės komandos.

Lazdeika lig šiol nė sykio neapsiriko, rinkdamasis, po kurios šalies vėliava pažymėtu kokoso kevalu slėptis nuo šviesos. Kaip ir pranašavo DELFI orakulas, pirmajame „Eurobasket 2011“ etape Lietuva šventė keturias pergales ir patyrė vieną pralaimėjimą. Tiesa, skubame priminti pagrindinę sporto pranašų taisyklę: klysta krepšininkai, pralaimi treneriai, o orakulai gali nebent nepataikyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją