DELFI orakulas nutarė trauktis, kol jo atsistatydinimo nepareikalavo Lietuvos krepšinio federacija ar, dar baisiau, prezidentūra. Lazdeika prisiima visą atsakomybę, kokią tik gali prisiimti krabas. Nuo šiol jis prognozuos rungtynių laimėtojus tik Suomijos trečiojoje krepšinio lygoje. Kai Suomija turės trečiąją krepšinio lygą.

Lazdeika paslydo vienintelį kartą. Bet būtent tada, kai paslysti jau nebebuvo galima. Kaip ir Lietuvos rinktinei.

Tiesa, gali būti, kad pirmųjų aštuonerių lietuvių rungtynių baigtį visiškai tiksliai nuspėjęs Lazdeika savo nepriekaištingą reputaciją paaukojo vardan Lietuvos rinktinės. Pamenate krabo prognozę ketvirtfinalio rungtynėms? Panašu, kad jis trynėsi akis nenorėdamas patikėti, kad makedonai gali parklupdyti Lietuvos vyrus. Tad galbūt Lazdeika, kaip tikras lietuvis, pasiaukojo dėl savo šalies, bandydamas perkalbėti Fortūną.

Be to, turime atskleisti tai, ką lig šiol nutylėjome. Pastarųjų ketverių Lietuvos rinktinės rungtynių laimėtojus Lazdeika prognozavo po sunkios traumos. Prieš prasidedant antrajam „Eurobasket 2011“ etapui, kaip jau spėjo pastebėti akylesni skaitytojai, orakulas neteko vienos iš keturių savo kairiųjų kojų. Sužalojimą Lazdeika patyrė prieš prognozuodamas pirmųjų E grupės lietuvių rungtynių su serbais baigtį.

Traumos aplinkybės nėra žinomos. Tačiau esama neoficialių žinių, kad prieš šį mįslingą įvykį DELFI redakcijos apylinkėse buvo pastebėtas vyriškis, panašus į ispaną Marcą Gasolį. Niekas negali būti tikras, kad ten buvo būtent jis. Tačiau, anot prisistatyti nepanorusių liudininkų, maždaug 215 cm ūgio vyriškis, apsirengęs arba sportiniu kostiumu, arba kiemsargio liemene, keistai elgėsi prie DELFI redakcijos. Pavyzdžiui, kuomet švaros specialistų brigada valė antrojo pastato aukšto langus, jis kažkodėl bandė juos numesti ant žemės. Be to, šalia nulūžusios Lazdeikos kojos gulėjo raštelis su užrašu „Yaftowkus dur nay whiskas“.

Vis dėlto DELFI orakulas po šio incidento prarado tik vieną aštuntąją gebėjimo nueiti į tinkamą kokoso kevalą ir didvyriškai tęsė savo darbą.

Taigi Lazdeika neprognozuos dvejų likusių Lietuvos rinktinės rungtynių nugalėtojo. Anot krabo agento, jis jaučiasi sugniuždytas. Ir bijo pasijusti pritrėkštas.

Tačiau DELFI orakulas gali surengti atsisveikinimo prognozes. Žemiau pateikiame apklausą. Jei to norite, balsuokite už tai, kad Lazdeika prognozuotų „Eurobasket 2011“ finalo baigtį. Varianto „krabą į salotas“ nesiūlyti.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją