„Pradėjome rungtynes gerai, susikoncentravę. Gera gynyba mums suteikė šansų kontratakoms, lengviems taškams. Bet paskui nelemtos klaidos, kurias net sunku kažkaip paaiškinti, neleido išlaikyti persvaros pirmoje rungtynių dalyje ir išsyk nublokšti varžovų. Vėliau vėl atkūrėme pranašumą, antro kėlinio pabaigoje pasireiškė ir tai, kad mūsų atsarginių suolas yra ilgesnis ir labiau patyręs.

Po pertraukos venesueliečiai nebeturėjo kitų išeičių kaip tik spartinti žaidimą ir rizikuoti metant iš toli. Mes lyg ir kontroliavome padėtį, bet kartas nuo karto leisdavome priešininkams priartėti. Vis dėlto išlaikėme solidų skirtumą”, – dvikovą komentavo K. Kemzūra.

Specialistas neklausiamas prabilo apie aistras „lygioje vietoje“ įkaitinusią minutės pertraukėlę pačioje mačo pabaigoje, kurią Venesuelos rinktinės atstovai interpretavo kaip įžeidimą.

„Antra pagal svarbą po pergalės mūsų užduotis buvo laimėti kuo didesniu skirtumu. Suprantama, kad grupės varžybose kiekvienas taškas gali būti svarbus. Todėl ir prašiau tos paskutinės minutės pertraukėlės, dėl kurios kilo tiek emocijų. Ką darysi... Blogiausia šioje situacijoje tai, kad žaidėjai neįgyvendino plano, kurį nubraižiau lentoje, ir nepelnė taškų. Visa kita ne taip svarbu“, – pažymėjo K. Kemzūra.

– Pirmo kėlinio pabaigoje, kuomet venesueliečiai žaibiškai ištirpdė deficitą, aikštėje buvo atsarginiai lietuvių krepšininkai. Ar jų pasirodymas jus tenkina? – pasiteiravome trenerio

– Ne visi mes randame reikiamą ritmą – čia ir slypi mūsų rezervas. Dalį rungtynių labai gerai pataikėme, labai gerai puolėme, bet vyrams rūbinėje pasakiau, kad negalime tikėtis kiekvieną dieną mesti taip tiksliai. Neturime pamiršti agresyvumo, perduoti kamuolį į vidurį, veržtis, o ne tik mėtyti iš toli. Turime žaisti aštriau, agresyviau.

– L. Kleiza šiose rungtynėse buvo tas, kuris pataikė daugiausiai metimų. To paties tikitės kiekvienose rungtynėse, ar šiandien varžovai leido Linui įsimėtyti?

– Analizavome varžovus ir norėjome išnaudoti Lino judrumą. Specialiai žaisdavome derinį, kuris leisdavo jam mesti laisvam. Be to, Linas yra individualiai stipresnis už oponentų sunkiuosius krašto puolėjus. Bet įmesti mūsų komandoje gali ne vienas Linas. Be to, daug naudos davė tie, kurie dengė Greivisą Vasquezą – manau, jam buvo tikrai sunku surasti kelių prie mūsų krepšio, jį gelbėjo tik tritaškiai, kuriuos jis šiandien mėtė kur kas taikliau nei įprastai.

Martyno Pociaus ir Deivido Dulkio komentarai:

Video autorius - rinktinės fotografas Tomas Tumalovičius.

Daugiau rinktinės gyvenimo akimirkų galite rasti: www.facebook.com/krepsinio.sirdis

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)