„Mano sutartis baigiasi, ir jei federacijos vadovai nuspręs jos nepratęsti, aš juos puikiai suprasiu. Jeigu jie kalbins dirbti toliau, turėsiu pagalvoti. Kol kas apie tai negalvojau“, – sakė K. Kemzūra, kurio auklėtiniai ketvirtfinalyje pralaimėjo Rusijai 74:83.

Tarp keturių geriausių olimpiados komandų lietuviai nepateko pirmą kartą po nepriklausomybės atgavimo. K. Kemzūra pripažino, kad galutinis rezultatas – 5-8 vietos – nėra tai, ko siekė jis ir žaidėjai.

„Turėjome šansą, bet šiek tiek susimovėme. Galvoju, kad buvo galima pasiekti ir daugiau, ir jaučiu atsakomybę dėl to rezultato. Jis nėra patenkinamas, nes visi norėjome patekti aukščiau, nesvarbu, su kuo žaidėme. Su visa pagarba Rusijos rinktinei ir trenerių štabui, manau, kad turėjome šansą, bet kažko pritrūko“, – kalbėjo treneris.

Komentuodamas ketvirtfinio susitikimą, lietuvių strategas pabrėžė, jog jo komandą eilinį kartą skandino klaidos (Lietuvos rinktinė suklydo 14 kartų), prie kurių dar prisidėjo tragiškas metimų „iš žaidimo“ pataikymas (37 proc.)

„Pradžia buvo nervinga ne tik mums, bet ir varžovams, niekaip negalėjome įmesti, krepšys buvo kaip užrištas. O dar tos klaidos... Po keletos mūsų klaidelių gynyboje rusai kiek pabėgo į priekį. Gerai tai, kad nepasimetėme ir toli jų nepaleidome. Žaidimas pagyvėjo trečiame kėlinyje, kai į aikštę išėjo Mantas Kalnietis ir uždegė kibirkštį. Suradome žaidėjų penketą, kuris galėjo sėkmingai apsiginti ir kotratakuoti.

Iš rusų persvaros tuomet beliko keli taškeliai, ir prasidėjo „tąsymasis“. Galiausiai koją pakišo klaidos – kelis kamuolius paprasčiausiai išmetėme į užribį – ir nesusikalbėjimas gynyboje. Be to, rusai pataikė kelis sunkius tritaškius, nors to paprastai nedaro. Sergejus Monia „įvarė“, o mes nepataikėme...“, – apgailestavo treneris.

– Kodėl taip ir nepavyko bent jau minimalizuoti klaidų skaičiaus? – paklausėme K. Kemzūros

– Manau, kad buvo daug rizikingų perdavimų. Žiūrint į statistiką, matome, kad daugiausiai klydo Šarūnas Jasikevičius, kuris jau kelintose rungtynėse padarė 6 klaidas. Jis rizikavo arba, pavyzdžiui, nepamatė tinkamų momentų. Kalbėjome apie tai, apie jaudulį. Sakiau, kad mums reikia galvoti ne apie pasekmes, o apie tai, kaip žaisti, kautis, brautis. Iš dalies tai pavyko, iš dalies – vis tiek buvo galvojama apie tai, kas bus, jei nepasiseks. Ypač rungtynių pradžioje tai jautėsi.

– Š. Jasikevičius sakė, kad jautėsi pervargęs. Nebuvo galimybių jį labiau patausoti?

– O kaip jį tausosi? Visi buvo pavargę. Galiu pasakyti, kad Linui Kleizai buvo ištinęs kelis, Antanui Kavaliauskui surakino nugarą, Pauliui Jankūnui – kairės rankos alkūnės uždegimas. Ir visos kitos bėdos, kurių nė aš pats nežinau, apie kurias man nesako. Bet juk žaidėme ketvirtfinalyje. Kaip Šarūnas bus nepavargęs, kai pradėjome dirbti nuo birželio 1 dienos? Aišku, rusai perėjo lygiai tokį patį kelią. Gal dėl to, kad jaunesni, jiems tai atsiliepė ne taip skaudžiai.

– Labai prastas lietuvių pataikymas susijęs su tuo, kad pirmą kartą žaidėte naujoje arenoje, ar vis dėlto jį nulėmė rusų gynyba?

– Man atrodo, kad mes turėjome laisvų metimų. Kartais netgi vietoje to, kad būdamas laisvas žaidėjas mestų, jis to nedarydavo ir įsigudrindavo prarasti kamuolį, kurį perėmę varžovai kontratakuodavo. Geriau jau tada išvis nieko nedaryti ir negauti atgal greito puolimo. Nauja arena? Tai vienodai veikė tiek mus, tiek juos. Nepradėsime tuo teisintis. Bet, žinoma, mūsų komandai yra labai svarbu įmesti iš įvairių distancijų.

– Kiek įtakos nesėkmei ketvirtfinalyje turėjo tai, kad grupės varžybose užėmėte tik ketvirtą vietą?

– Atėjome į situaciją, kuri nebuvo bloga – reikėjo laimėti vienas rungtynes ir eiti toliau. O ką, jūs norėtumėte susitikti su Ispanija, su Brazilija? Aišku, galbūt reikėjo užimti pirmą vietą grupėje ir žaisti su Australija. Tačiau ir tai nereiškia, kad ketvirtfinalis būtų lengvas.

– Kitų metų rinktinėje nebebus daugelio olimpiadoje žaidusių veteranų?

– Mąstant logiškai, galima tikėtis, kad kai kurių žaidėjų nebebus. Bet man nė vienas nieko nesakė. O jei jie apie tai mąsto, turbūt patys ir garsiai pasakys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (873)