Jaučiu nedidelį jaudulį prieš kelionę, tačiau nuotaika – pati geriausia, skaičiuoju dienas iki kelionės. Olimpinė ugnis man simbolizuoja saulės šviesą ir šilumą. Nešdama ją noriu pasidalinti šia šviesa su kauniečiais ir visos Lietuvos gyventojais“, - kalbėjo B.Statkevičienė.

Renginyje dalyvavęs ir Birutę sveikinęs LKKA rektorius profesorius Albertas Skurvydas sakė, kad nepaprastai džiaugiasi Statkevičienės sėkme. „Birutė – entuziazmo ir energijos pilna moteris, sugebanti užkrėsti savo auklėtinius teigiama nuotaika. Kilnūs jos darbai, atsidavimas dirbant su neįgaliaisiais įkvepia žmones, todėl džiugu, kad būtent jai patikėta atstovauti Lietuvai olimpinio deglo estafetėje ir šalies žmonėms parnešti olimpinės dvasios gabalėlį“.

Garsi plaukikė, pasaulio ir Europos veteranų plaukimo varžybų prizininkė, Miuncheno olimpinių žaidynių dalyvė Birutė Statkevičienė olimpinį deglą išrinkta nešti visuomenės, praėjusį rudenį vykusio atviro balsavimo metu. Pati buvusi Lietuvos kūno kultūros akademijos studentė Birutė šiuo metu yra Plaukimo katedros docentė. Savo patirtimi pedagogė dalinasi ir su neįgaliaisiais.

Birželio pabaigoje jos auklėtinis Mindaugas Dvylaitis Čekijoje Brno mieste vykusiose Europos jaunimo neįgaliųjų žaidynėse iškovojo aukso medalį. Moteris taip pat yra socialinio projekto „Hope Relay“, kurio tikslas – rinkti lėšas Lietuvos SOS vaikų kaimuose gyvenantiems be tėvų augantiems vaikams ir jaunuoliams ambasadorė.

Renginio metu būrys garsių šalies sportininkų, tarp kurių – olimpiečiai lengvaatletė Teresė Nekrošaitė, boksininkas, Pasaulio čempionato bronzos medalio laimėtojas Vidas Bičiulaitis, prisijungė prie „Hope Relay“ iniciatyvos. Kartu su Birute Statkevičiene bei renginio vedėju, buvusios grupės „Bavarija“ nariu Juozu Liesiu visi kartu nubėgo simbolinį trijų kilometrų atstumą ir grįžę į dangų paleido puokštę balionų. „Apie 70 vaikų gyvena Lietuvos SOS vaikų kaimuose.

Tiek balionų išlydėdami Birutę šiandien apleidome į dangų, su kiekvienu iš jų skirdami ir palinkėjimą mažiesiems. Globos namuose augantiems vaikams reikia mūsų visų emocinio palaikymo ir tikėjimo jų sėkme, o finansine parama pasirūpins „Samsung“, – kalbėjo Juozas Liesis, birželis viduryje lėšas vaikams pats uždirbinėjęs Vilniaus dviračių maratono trasoje.

Lėšas Lietuvos SOS vaikų kaimuose gyvenantiems vaikams ir jaunuoliams galima rinkti į mobilųjį telefoną parsisiuntus nemokamą programėlę „Hope Relay“. Ją reikia įsijungti kaskart ruošiantis einant, bėgant ar kitu būdu (neviršijant 40 km/val.) įveikti ne mažesnį nei 3 km atstumą. Už kiekvienus tris kilometrus programėlės naudotojas pelno 1 eurą. Projekto pabaigoje visas surinktas lėšas SOS vaikų kaimams paaukos projekto iniciatorė kompanija „Samsung”. „Hope Relay“ programėlę galima parsisiųsti iš programėlių parduotuvių „Samsung Apps“, „Google Play“ ir „App Store“, adresu: http://hoperelay.lv/download2.php?locale=lt_LT.

Be to, aktyviausiai komandai „Samsung“ padovanos pietus su Lietuvai „Eurovizijos“ konkurse sėkmingai atstovavusiu dainininku Donatu Montvydu, o aktyviausias „Hope Relay“ projekto dalyvis sulauks asmeninės padėkos iš projekto ambasadoriaus, krepšininko Roberto Javtoko.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)