11 min. pirmieji į priekį išsiveržė kroatai, kuriems į pagalbą atėjo kamuolį į savo vartus netyčia nukreipęs Marcelo.

Visgi jau 29 min. Neymarui puikiu smūgiu nuo virpsto pavyko išlyginti rezultatą ir 65 tūkstančių žiūrovų akivaizdoje nuimti nuo brazilų pečių juos slėgusią įtampą – 1:1.

Po pertraukos žaidimas vyko jau ramiau ir viskas krypo link lygiųjų, tačiau 71 min. mačui teisėjavęs 41-erių metų japonas Yuichi Nishimura paskyrė labai abejotiną 11 metrų baudinį už, jo manymu, pražangą prieš baudos aikštelėje parkritusį Fredą. Neymaras baudinį realizavo ir brazilai jau pirmavo 2:1.

Per likusį laiką Kroatijos futbolininkai surengė ne vieną pavojingą ataką, galėjusią pasibaigti jų įvarčiu, tačiau 90 minutę kamuolį gavęs Oscaras įveikė dviejų varžovų globą ir tolimu šūviu įtvirtino saviškių pergalę – 3:1.

Brazilai ir kroatai kovoja A grupėje, kurioje jiems kompaniją dar palaiko Meksikos ir Kamerūno atstovai. Į kitą etapą, aštuntfinalį, pateks dvi geriausios grupės komandos.

Rungtynės:

Brazilija 3 – 1 Kroatija
11' [0 – 1] Marcelo (į savo vartus)
29' [1 – ] Neymar
71' [2 – 1] Neymar (11 m)
90' [3 – 1] Oscar

Rungtynių eiga:

Brazilija pasaulio čempionate dalyvauja jau 20-tą kartą ir kol kas triumfavo penkis kartus – 1958, 1962, 1970, 1994 ir 2002 m.

Kroatams tai yra ketvirtas pasirodymas planetos pirmenybėse. 1998 m. Prancūzijoje jie užėmė trečią vietą, o Davoras Šukeras su šešiais įvarčiais tapo rezultatyviausiu žaidėju.

Tai – antras kartas, kai planetos pirmenybės vyksta Brazilijoje. 1950-aisiais čia triumfavo Urugvajaus rinktinė, kuri finale 2:1 įveikė brazilus. Tuomet finalą Rio de Žaneiro Marakanos stadione stebėjo net  171772 žiūrovai. Įdomu, kad ir šių metų lemiamas mačas bus žaidžiamas Marakanoje, tik atnaujintoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (730)