„Liepiau Mario parodyti visam pasauliui, kad jis geresnis už L. Messi, ir pačiam nulemti pasaulio čempionų taurės likimą. Jaučiau, kad jis gali tai padaryti. Gotze yra stebuklingas vaikis. Visada žinojau, kad jis gali būti lemiamas faktorius, taip ir nutiko šiandien“, – po dvikovos pasakojo naujųjų pasaulio čempionų strategas.

Vienintelio 22-ejų saugo smūgio pakako, kad Vokietija pridėtų ketvirtą žvaigždutę ant savo marškinėlių, o L. Messi būtų paliktas be titulo, kurio jam dar trūksta norint lygiuotis į legendinį tėvynainį Diego Maradoną.

„Mušdamas nežinojau, kuo tai baigsis. Mums tai svajonės išsipildymas. Esu nepaprastai laimingas dėl visko, kas įvyko čia, Brazilijoje“, – džiūgavo pats M. Gotze, kuriam rezultatyvų perdavimą atliko Andre Schurrle.

J. Lowas už titulą taip pat buvo dėkingas komandos senbuviams, daugumą kurių jis treniravo nuo pat 2006 metų, kai tapo Vokietijos rinktinės vairininku, ir dar anksčiau, kuomet dirbo Jurgeno Klinsmanno asistentu.

„Pradėjome šį projektą prieš dešimt metų – jo pradininkas buvo dar J. Klinsmannas. Per visą tą laiką palengva progresavome, kol pasiekėme pačią viršūnę. Vaikinai kaip Peras Mertesackeris, Philippe'as Lahmas, Miroslavas Klose, Bastianas Schweinsteigeris, Lukasas Podolskis visą tą laiką buvo komandoje, todėl užsitarnavo čempionų vardus. Esame pirmoji Europos komanda, laimėjusi čempionatą Pietų Amerikoje, ir tuo labai didžiuojamės. Šis gilus džiaugsmas ir laimė liks amžiams“, – neabejojo J. Lowas.

Regis, amžiams liks ir paskutiniame žingsnyje suklupusios Argentinos širdgėla.

„Skausmas yra begalinis. Gailimės ir dėl savęs, ir dėl Argentinos žmonių. Šis liūdesys lydės visą gyvenimą“, – sakė saugas Javieras Mascherano.

„Esu nuliūdęs, bet ir kupinas pasididžiavimo. Šie žaidėjai turi būti pavyzdys visai mūsų šaliai“, – pakelti nuotaiką komandai mėgino jos treneris Alejandro Sabella.

Tuo tarpu L. Messi dėl nesėkmės finale kaltino ekipos puolėjus, įskaitant ir save patį. Jis, Gonzalo Higuainas, Rodrigo Palacio turėjo puikių progų pirmiems išsiveržti į priekį, bet jomis nepasinaudojo.

„Faktas, kad žaidėme finale po daugelio metų pertraukos, bei tai, kaip šiandien pasirodėme, verčia didžiuotis. Bet mes buvome verti daugiau. Puolėjai tiesiog nepasinaudojo galimybėmis. Skaudu pralaimėti per tokį ploną plauką“, – kalbėjo L. Messi, patikinęs, kad „Auksinis kamuolys“ jam labai menka paguoda.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (360)