Birželį lietuvis buvo siejamas su į Eurolygą sugrįžusia Krasnodaro „Lokomotiv-Kuban“ ekipa, bet galiausiai ją treniruoti patikėta graikui Georgiui Bartzokui.

„Buvo pasiūlymų iš Rusijos, ir ne vienas. Bet jie kėlė sąlygą, kad nutraukčiau darbą su rinktine. Aš atsisakiau“, – pasakojo J. Kazlauskas.

Kaip ilgai ruošiasi treniruoti Lietuvos rinktinę, specialistas neatsakė, bet griežtai paneigė kalbas, kad turi planų pakeisti Arvydą Sabonį, kuomet šis paliks Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidento postą.

„Visiška nesąmonė. Vienas dalykas, kad A. Sabonis yra tokia figūra, kurią reikia maksimaliai išnaudoti krepšinio labui. Antras dalykas, abejoju, ar aš tinkamas tokioms pareigoms. Net minčių tokių nėra ir nebuvo“, – sakė J. Kazlauskas.

Treneris taip pat pakomentavo A. Sabonio sūnaus Domanto debiutą Lietuvos rinktinės draugiškose rungtynėse ir ateities perspektyvas.

„Ar vešiu jį šiemet į čempionatą, ar nevešiu – nėra taip svarbu. Jūs klausiate, kas iš jo bus. Atsakau: žvaigždė. Jo kūnas – neeilinis, o sprendimo priėmimo greičiu jis man primena tėvą. Taip pat ir technika, darbo etika kaip 19-mečiui – aukšto lygio“, – laidoje „Dėmesio centre“ vertino J. Kazlauskas.

Primename, kad Lietuvos rinktinė šiuo metu ruošiasi rugsėjį vyksiančiam Europos čempionatui. Nacionalinės komandos stovykloje tebėra 15 kandidatų, dviem iš jų už darbą treniruotėse turėtų būti padėkota antradienį, o paskutinis „nelaimėlis“ iš rinktinės bus išsiųstas po kontrolinio turnyro Atėnuose (Graikija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (113)