Pasirengimo metu 29-erių 189 cm ūgio M. Runkauskas dalyvavo 3 rungtynėse, per kurias aikštėje vidutiniškai praleisdavo po 13 minučių, pelnydavo 4,7 taško (40 proc. dvitaškių/29 proc. tritaškių) atkovodavo 1 atšokusį kamuolį, atlikdavo 1 rezultatyvų perdavimą.

23-ejų 200 cm ūgio R. Giedraitis taip pat sužaidė 3 rungtynėse ir vidutiniškai per 9 minutes rinkdavo po 6,3 tšk. (50 proc. dvitaškių/50 proc. tritaškių) ir 0,7 atkovoto kamuolio.

„Liko šešerios kontrolinės rungtynės, atėjo pats laikas dėmesį skirti ne tam, kas bus vienuoliktas ar dvyliktas sudėtyje, bet tiems, kas bus pirmas, antras, trečias. Turint 17 žaidėjų visiems padalinti žaidimo minučių labai sunku. O laikyti kažką ant suolo aš nematau prasmės. Todėl sumažinome kandidatų skaičių iki optimalaus“, – teigė J. Kazlauskas.

Paprašytas įvertinti rinktinės stovyklą palikusių krepšininkų pasirodymą šią vasarą, treneris su abiem žadėjo dar pasimatyti ateityje.

„Nesigailiu jų pakvietęs, nors abu turbūt nesitikėjo nė patekti į kandidatų sąrašą. R. Giedraitis yra labai jaunas, jam viskas prieš akis. Dabar pagrindinį dėmesį jis turi skirti savo kūnui, nes tai jam didžiausia problema. Reikia užsiauginti šiek tiek raumenų, kad kiti jo nestumdytų. Bet jis – labai įdomus žaidėjas, greitas, pakankamai aukštas, turi greitas rankas ir mąstyseną. Kuo toliau, tuo geriau jis čia jautėsi ir, manau, gavo gerų pamokų.

Mariaus pradžia buvo labai nedrąsi. Tarsi galvotų, kad kažkur ne ten pateko. Bet į galą jis buvo žymiai drąsesnis. Niekas nesako jam „viso gero“. Jei gerai užsirekomenduos per ateinantį sezoną, galbūt gaus dar vieną šansą“, – samprotavo J. Kazlauskas.

Specialisto dispozicijoje lieka 15 krepšininkų. Dar vieno kandidato jis atsisakys ateinančią savaitę, tad rugpjūčio pabaigoje į kontrolinį turnyrą Graikijoje keliaus 14 žaidėjų. Paskutiniai du „nelaimėliai“, negalėsiantys žaisti Europos čempionate, paaiškės prieš pat jo pradžią.

Pirmadienį Lietuvos rinktinė startuos turnyre Kaune, kur išmėgins jėgas su Turkija, Makedonija ir Kroatija.

Europos čempionatas keturiose šalyse (Latvijoje, Kroatijoje, Vokietijoje ir Prancūzijoje) vyks rugsėjo 5-20 dienomis. Lietuvos krepšininkai D grupėje Rygoje rungtyniaus su Latvijos, Čekijos, Estijos, Belgijos ir Ukrainos ekipomis. Patekus į atkrintamąsias varžybas, J. Kazlausko auklėtiniams reikėtų keltis į Lilį (Prancūzija).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (482)