Sočyje sekmadienį vakare užgesinta olimpinė ugnis, o olimpinę vėliava perėmė 2018 metų žiemos olimpiados šeimininkai Pietų Korėjos atstovai. Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) vadovas Thomas Bachas vėliavą įteikė būsimos žiemos olimpiados sostinės Pjongčango merui Seok-Rae Lee.

2014 metų žiemos olimpinių žaidynių uždarymo ceremonija, taip pat kaip ir atidarymo, prasidėjo simboliniu metu - 20.14 val. vietos laiku.

Sočio olimpinių žaidynių pabaigą tradiciškai paskelbė TOK vadovas Thomas Bachas. Olimpinę ugnį stadione užpūtė vienas iš trijų Sočio olimpiados talismanų.

Žaidynių uždarymą pakilia nuotaika sutiko šeimininkai. Planas įvykdytas - Rusijos komanda susižėrė daugiausiai apdovanojimų šioje olimpiadoje - 33 (13 aukso, 11 sidabro ir 9 bronzos). Komandinėje įskaitoje rusai aplenkė antrą vietą užėmusius Norvegijos (10 aukso, 5 sidabro ir 11 bronzos) ir trečioje pozicijoje likusius Kanados (10 aukso, 10 sidabro ir 5 bronzos) sportininkus.

Medalius iškovojo 26 šalių olimpiečiai. 2 sidabro ir 2 bronzos apdovanojimus Sočyje pelnė kaimyninės Latvijos rinktinė.

Lietuvai olimpinėse žaidynėse atstovavo devyni sportininkai. Aukščiausiai iš lietuvių Sočyje pakilo čiuožėja trumpuoju taku Agnė Sereikaitė. 1500 m distancijoje 16-tą vietą užėmusi sportininkė buvo Lietuvos delegacijos vėliavnešė olimpiados uždarymo iškilmėse.

„Fišt“ arenoje vykusiame olimpinių žaidynių uždaryme dalyvavo penki Lietuvos sportininkai. Tai – čiuožėja A. Sereikaitė, kalnų slidininkai Ieva Januškevičiūtė ir Rokas Zaveckas, ledo šokėjai Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas. Pastarasis nešė trispalvę olimpiados atidaryme vasario 7-ą dieną

Slidininkai Ingrida Ardišauskaitė ir Vytautas Strolia bei biatlonininkai Diana Rasimovičiūtė ir Tomas Kaukėnas jau grįžo į Lietuvą.

Olimpiados uždarymo eiga:

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3455)