Ispanus 50-ą minutę į priekį išvedė Xavi Hernandezas, o 73-ąją skirtumą padvigubino Danielis Guiza. Tašką rungtynėse 82-ą min. padėjo Davidas Silva.

Abi komandos žaidė ir pirmajame D grupės susitikime Insbruke. Tąsyk Ispanijos futbolininkai taip pat nepasigailėjo varžovų ir sutriuškino juos 4:1.

Ispanija finale birželio 29 dieną Vienoje susitiks su Vokietija, kuri pirmajame pusfinalyje 3:2 palaužė Turkijos futbolininkus.

Ispanijos rinktinė Europos čempionato finale žaidė 1964 ir 1984 metais. 1964-ųjų finale ji 2:1 įveikė tuometinės Sovietų Sąjungos komandą.

Rusijos vienuolikė Senojo žemyno pirmenybių pusfinalyje rungtyniavo pirmą kartą. Jos pirmtakė SSRS rinktinė tapo pirmojo Europos čempionato nugalėtoja 1960 metais ir dar triskart iškovojo sidabro medalius.

Rungtynės

Mačo pradžioje rusai bandė ilgiau palaikyti kamuolį, bet netrukus turėjo atlaikyti Ispanijos futbolininkų antpuolių seriją, kurios pabaigoje vartininkas Igoris Akinfejevas gelbėjo saviškių vartus nuo Fernando Torreso smūgio.

11-ą min. Davidas Villa pabandė laimę iš toli, bet I. Akinfejevas vėl atmušė kamuolį. Per pirmąsias 20 minučių Ispanijos rinktinės žaidėjai visiškai perėmė iniciatyvą, regzdami vieną ataką po kitos ir leisdami varžovams tik kartais pereiti į kitą aikštės pusę. Ispanų gynėjai patikimai saugojo Rusijos puolimo lyderius Romaną Pavliučenką ir Andrejų Aršaviną.

Vėliau įsilijo ir žaidimas ėmė lygintis. Tačiau ir tada daugiau darbo turėjo Rusijos vartų sargas I. Akinfejevas, atlaikęs tolimus Sergio Ramoso ir D. Villos šūvius.

31-ą min. pagaliau savo progos sulaukė ir R. Pavliučenka, bet jo spirtas kamuolys skriejo šalia Ispanijos vartų virpsto. Netrukus R. Pavliučenka vėl atsidūrė įvykių sūkuryje, bet dar kartą smūgiavo pro šalį.

Tuo metu Ispanijos strategas Luisas Aragonesas buvo priverstas atlikti pirmąjį keitimą - smūgiuodamas traumą patyrė ekipos snaiperis D. Villa, kurį aikštėje pakeitė Cescas Fabregasas.

Pirmasis kėlinys taip ir baigėsi be įvarčių - 0:0.

Pirmasis įvartis buvo pelnytas sužaidus vos 5 antrojo kėlinio minutes. Andresas Iniesta tiksliai atliko perdavimą į baudos aikštę įkertančiam saugui X. Hernandezui ir vienas prieš vartus atsidūręs „Barcelona“ klubo žaidėjas nepaliko vilčių I. Akinfejevui - 1:0.

Jau po kelių minučių rusų sutrikimu mėgino pasinaudoti F. Torresas, bet puolėjas smūgiavo virš vartų.

Net ir pelnę įvartį, ispanai neužsidarė gynyboje ir tęsė atakas. 61-ą min. dar vienos galimybės neišnaudojo F. Torresas, iššokęs prieš vartininką, bet nepasiekęs kamuolio. 69-ą min. iš toli C. Fabregaso smūgiuotą kamuolį atrėmė I. Akinfejevas, kuriam po akimirkos teko atlaikyti ir Xabi Alonso išpuolį.

Ispanijos rinktinės atakų lavinos rezultato ilgai laukti neprireikė. Po keitimo aikštėje pasirodęs Danielis Guiza 73-ą min. puikiai išsilaisvino iš Rusijos žaidėjų gynybos gniaužtų, gavo perdavimą ir techniškai permetė kamuolį į vartus per I. Akinfejevą - 2:0.

Neatsigaunančius rusus į visišką nokautą 82-ą min. pasiuntė D. Silva, po greitos kontratakos puikiai išbėgęs prieš vartininką, sulaukęs C. Fabregaso perdavimo ir pelnęs trečiąjį komandos įvartį - 3:0.

88-ą min. pagaliau į darbą stojo ir Ispanijos rinktinės vartininkas Ikeras Casillasas, mikliai atrėmęs Konstantino Zyrjanovo smūgį galva. Bet tai tebuvo vienintelis Rusijos futbolininkų atsakas. Į lemiamą šturmą rusams nebebuvo kada kilti ir jie susitaikė su pralaimėjimu.

Komandų sudėtys:

Rusija:(4-4-2) Igoris Akinfejevas, Jurijus Žirkovas, Vasilijus Berezuckis, Sergejus Ignaševičius, Aleksandras Aniukovas, Ivanas Sajenko (57-ą min. Dmitrijus Syčiovas), Sergejus Semakas, Igoris Semšovas (56-ą min. Dilijaras Bilialetdinovas), Konstantinas Zyrjanovas, Romanas Pavliučenka, Andrejus Aršavinas.

Ispanija:(4-4-2) Ikeras Casillasas, Joanas Capdevila, Carlesas Puyolas, Carlosas Marchena, Sergio Ramosas, Davidas Silva, Xavi Hernandezas (69-ą min. Xabi Alonso), Marcosas Senna, Andresas Iniesta, Fernando Torresas (69-ą min. Danielis Guiza), Davidas Villa (35-ą min. Cesc Fabregas).

Statistika

Rusija - Ispanija 0:3 (0:0)

Ispanija: Xavi Hernandez (50 min.), Daniel Guiza (73 min.), David Silva (82 min.).

Viso smūgių: Rusija 6 - Ispanija 18

Smūgiai į vartų stačiakampį: Rusija 1 - Ispanija 11

Pražangos: Rusija 17 - Ispanija 14

Geltona kortelė: Rusija 2 - Ispanija 0

Nuošalės: Rusija 1 - Ispanija 4

Kampiniai: Rusija 3 - Ispanija 4

Kamuolio valdymas: Rusija 48 proc. - Ispanija 52 proc.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją