Tiesa, šventėje dalyvaus tik 11-a iš 12-os Europos vicečempionų – vienas naudingiausių rinktinės žaidėjų ir į simbolinį geriausių pirmenybių žaidėjų penketą išrinktas Jonas Mačiulis iš Lilio kartu su ispanais išskrido tiesiai į Madridą, kur prisijungs prie „Real“ klubo, vykstančio į Tarpkontinentinės taurės turnyrą Brazilijoje.

Šventinę ceremoniją ves Mindaugas Stasiulis, prisipažįstantis, kad bus gerokai užkimęs, mat ypač aistringai palaikė rinktinę lemiamų kovų metu.

Šįvakar skambės daina, kurios žodžius moka bene kiekvienas lietuvis – „3 milijonai“. Savo pasirodymus dovanos dainininkai Deividas Norvilas-Deivis, Vilija Matačiūnaitė, Marijus Mikutavičius ir legendinė grupė, tik išskirtinėmis progomis scenoje pasirodanti „B'avarija“.

Renginyje bus įteikti apdovanojimai krepšininkams, skambės jaudinantys sveikinimai, o kiekvienas svečias galės iš arti pamatyti savo mylimus krepšinio aikštelės herojus.

Visi, neabejingi krepšiniui, daugiau nei dvi savaites aistringai sirgo už Lietuvos rinktinę. Pasitikti šalies krepšininkus, grįžtančius su Europos krepšinio čempionato sidabro medaliais į Vilnių, Rotušės aikštę, nuo 17 val. kviečiami visi.

Antroji vieta užtikrino Lietuvai kelialapį į 2016 metų Rio de Žaneiro vasaros olimpines žaidynes. Finale sekmadienį lietuviai nusileido ispanams.

Iki šiol Lietuvos vyrų krepšinio komanda Europos čempione yra tapusi tris kartus – 1937, 1939 ir 2003 metais. 2007-aisiais lietuviai iškovojo bronzą, o sidabrą laimėjo trečią kartą – anksčiau antrąją vietą Lietuva užėmė 1995 bei 2013 metais.

Dėl krepšininkų sutiktuvių nuo 15 val. Didžiojoje gatvėje aplink Rotušės aikštę draudžiamas transporto eismas. Nuo 16 valandos bus dalinai ribojamas transporto eismas J. Basanavičiaus, Trakų ir Vokiečių gatvėmis. 17 valandą, krepšininkus vežant iš Vilniaus oro uosto, galimi trumpalaikiai eismo ribojimai Dariaus ir Girėno, Švitrigailos, J. Basanavičiaus, Trakų ir Vokiečių gatvėmis iki Rotušės aikštės.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (376)