Vienas garsiausių visų laikų Vokietijos futbolininkų ir trenerių F. Beckenbaueris neslepia nusivylimo dėl pralaimėjimo Marselyje. Po dviejų Antoine‘o Griezmanno įvarčių vokiečiai suklupo 0:2 ir nepateko į finalą, kuriame kausis čempionato šeimininkė Prancūzija ir Portugalijos futbolininkai.

Aš negaliu suvokti, iš kur atsiranda mada kelti rankas į viršų kovojant ore su varžovu baudos aikštelėje. Ypač keista, kai tai daro patyrę žaidėjai.
Franzas Beckenbaueris
Geriausias 1972 ir 1976 metų pasaulio futbolininkas įvardijo keletą priežasčių, dėl kurių Joachimo Lowe‘o auklėtiniai turėjo pripažinti varžovų pranašumą. Anot jo, viena iš jų – gynėjo J. Boatengo trauma, kurią futbolininkas patyrė antrojo kėlinio viduryje ir buvo priverstinai pakeistas. Tuo metu vokiečiai nuo varžovų atsiliko 0:1.
„Esu įsitikinęs, kad su J. Boatengu aikštėje mes būtume išlyginę rezultatą, būtume atsilaikę ir atsitiesę. J. Boatengo trauma visiškai sugriuvė mūsų gynybos sistemą“, – Vokietijos žiniasklaidai pareiškė F. Beckenbaueris.
Franzas Beckenbaueris

Bene didžiausio rezonanso šiose rungtynėse sulaukė epizodas pirmojo kėlinio pabaigoje, kuomet mačo arbitras baudos aikštelėje užfiksavo B. Schweinsteigerio žaidimą ranka ir skyrė 11 m baudinį „į rūbinę“. Jį realizavęs A. Griezmannas suteikė prancūzams persvarą ir psichologinį pranašumą, kurį jie išsaugojo iki pat finalinio švilpuko.

„Nenoriu kalbėti apie teisėjų sprendimus, tenka su jais susitaikyti. Kamuolys lietė B. Schweinsteigerio ranką, bet tai buvo situacija, kai jis tiesiog nespėjo jos patraukti. Judesyje tu negali kontroliuoti rankų. Jis šoko link kamuolio. Tai tiesiog nelemtas atsitiktinumas. Negaliu kaltinti Bastiano dėl to epizodo“, – po mačo kalbėjo vokiečių treneris J. Lowe‘as, tačiau F. Beckenbauerio pozicija buvo kur kas griežtesnė.

„Aš negaliu suvokti, iš kur atsiranda mada kelti rankas į viršų kovojant ore su varžovu baudos aikštelėje. Ypač keista, kai tai daro tokie patyrę žaidėjai“, – žodžių į vatą nevyniojo F. Beckenbaueris.

Pažymėtina, kad sau itin nesėkmingose rungtynėse 31-erių B. Schweinsteigeris pasiekė rekordą. Jis oficialiai tapo daugiausiai rungtynių pasaulio ir Europos futbolo čempionatuose sužaidusiu futbolininku – saugas aikštėje jau yra pasirodęs per 38 mačus. Pagal šią statistiką jis aplenkė kitą Vokietijos futbolo garsenybę Miroslavą Klosę, kuris yra sužaidęs 37 oficialias rungtynes.

Iš viso Vokietijos rinktinėje B. Schweinstegeris sužaidė 120 rungtynių.

Anot F. Beckenbauerio, pusfinalyje tarp Vokietijos ir Prancūzijos žaidė dvi geriausios čempionato komandos ir apmaudu, kad tai buvo ne finalinis mačas.

„Be Mario Gomezo mums trūko užbaigiančio žaidėjo atakos smaigalyje, nepasinaudojome daugybe progų. O Matso Hummelso netektis kainavo daugiau, nei galėjau pagalvoti. Čia žaidė dvi geriausios turnyro komandos, gaila, kad tai nebuvo finalas ir mačas nesibaigė vokiečių pergale. Nepaisant pralaimėjimo, Europos čempionatas Vokietijai buvo puikus“, – pažymėjo jis.

Tuo metu J. Lowas teigė, kad Vokietijos rinktinė pralaimėjo nepelnytai. „Mes buvome geresnė komanda, tačiau sėkmė nuo mūsų šį kartą nusisuko“, – teigė futbolo strategas.

Jo reakcija į įvykius aikštėje neprasprūdo pro papokštauti mėgstančių internautų akis – vokietis buvo palygintas su garsiąja norvegų dailininko Edwardo Muncho litografija „Šauksmas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (111)