Šie žaidėjai buvo įvardinti, nes klubuose jie dažnai stoja prie 11 metrų žymos, nors F. Lampardas ir S. Gerrardas prieš ketverius metus nesugebėjo pasiųsti kamuolio į Portugalijos vartus.

„Treneris pasakys, kurie žaidėjai muš baudinius jeigu jų prireiktų, bet visa tai tik tam, kad treniruotėse mes pasiruoštume viskam ir nieko nepraleistume“, - kalbėjo Anglijos rinktinės kapitonas S. Gerrardas.

„Jis nori, kad mes pasiruoštume viskam, kas mūsų gali laukti rungtynėse. Mus slegia didelis spaudimas. 2006-aisiais aš suklydau ir baudinio neįmušiau, bet jeigu sekmadienį man teks stoti prie 11 metrų žymos, aš tikiuosi, jog su įtampa susitvarkysiu kur kas geriau, nei prieš ketverius metus“, - kalbėjo S. Gerrardas.

„Mes galime tik tam pasiruošti ir nebijoti, ypač jeigu prieš tai buvai suklydęs. Aš tam tikrai būsiu pasiruošęs“.

Jermainas Defoe - vienintelio įvarčio į slovėnų vartus autorius - patvirtino, jog mušantys baudinius žaidėjai yra tam pasirengę.

„Mes treniruojamės mušti baudinius po kiekvienų pratybų. Treneris sušvilpia ir mes mušame. Jeigu pataikai, treneris nieko nesako ir tai yra geras ženklas. Jis žino, jog visi vyrukai yra pasiruošę, tad mes esame atsipalaidavę“, - kalbėjo Anglijos rinktinės puolėjas.

Anglijos rinktinės vartininkas Davidas Jamesas taip pat pasisakė, jog anglai namų darbus atliks ir bus pasiruošę galimai baudinių serijai.

Ph.Lahmas pasiruošęs baudinių serijai

Vokietijos rinktinės narys Philippas Lahmas perspėjo Angliją, jog vokiečiai bus pasiruošę 11 metrų baudinių serijai. Ph. Lahmas paskutinėse grupės rungtynėse su Gana ryšėjo rinktinės kapitono raištį.

Abiejų komandų pajėgumai atrodo vienodi, kas pasireiškė jau ne pirmą kartą. 11 metrų baudinių seriją abi rinktinės jau mušė 1990-ų pasaulio ir 1996-ų Europos čempionatuose.

Abu kartus tuomet sėkmė lydėjo vokiečius ir P. Lahmas įsitikinęs, jog ir šį kartą Vokietija nugalėtų, stojus prie 11 metrų žymos.

„Galbūt reikės mušti 11 metrų baudinių seriją – mums tai tinka. Manau, kad mes psichologiškai esame tam pasiruošę. Kartais mes treniruojamės baudinius, tačiau ne nuolatos, tik retkarčiais. Taip pat aš tikiuosi, jog anglai nebus tokie pasitikintys savimi“, - teigė Miuncheno „Bayern“ klubui atstovaujantis vokietis.

„Abiejų rinktinių susitikimus lydi ilga istorija, nes rungtynės visuomet būna įdomios bei atkaklios. Mes pasiruošę kovai, pažiūrėsime kuo vis tai baigsis. Pažiūrėsime kas keliaus į kitą etapą“, - kalbėjo vokietis.

Vokietijos pergalę prieš Ganą lėmė Brėmeno „Werder“ klube žaidžiančio Mesuto Ozilo įvartis ir Ph. Lahmas tiki, jog šis futbolininkas bus pagrindinė figūra dvikovoje su anglais.

„Jis geras žaidėjas, jis nuolat prašo kamuolio, turi gerą techniką ir pelno įvarčius. Jis skirtingo tipo žaidėjas, tačiau mums yra labai svarbus. Aš manau, kad jis gali tapti vienu geriausiu futbolininku. Jis jaunas ir talentingas“, - savo komandos draugą gyrė Ph. Lahmas.

Pats M. Ozilas tikisi sunkios kovos su anglais.

„Bus sunku žaisti su anglais. Jie neabejotinai stipresni, nei Gana ir mums bus sunku. Tačiau, jei mes išeisime į aikštę tinkamai pasiruošę rungtynėms, aš įsitikinęs, jog mes nugalėsime“, - ryžto neslėpė futbolininkas.