Gran Kanarijoje jau išliejo kraujo

„Aš antras? O man visi kalbėjo, kad esu pirmasis“, – nusikvatojo R. Moore'as.

Praėjusiais metais jis svariai prisidėjo prie to, kad Angolos rinktinė susigrąžintų Afrikos čempionų karūną, o dabar atvažiavo į Gran Kanariją pamėginti prasikasti kelią iki pasaulio pirmenybių aštuntfinalio.

Pirmas blynas afrikiečiams neprisvilo – Pietų Korėja šeštadienį buvo įveikta 80:69. Tiesa, be kraujo neapsieita – tiesiogine prasme. 10 taškų pelnęs R. Moore'as mačą baigė užklijuotu antakiu, kurį netyčia prakirto varžovas.

„Kažkas man įdrėskė pirštu. Nieko rimto. Nenorėjau dėl tokio nieko nebaigti rungtynių“, – DELFI sakė žaidėjas.

33-ejų barzdočius yra vienas svarbiausių Angolos nacionalinės komandos krepšininkų. Nors ir nepasižymi ypatingais fiziniais duomenimis, dviejų metrų ūgio sunkusis krašto puolėjas vertinamas už kovą dėl atšokusių kamuolių.

Bet Angolos lygos vicečempionų „Primero Agosto“ klubo atstovas puikiai supranta, jog galynėtis su Lietuvos rinktinės priekine linija tiek jam, tiek komandos draugams bus nepalyginamai sunkiau nei pirmajame mače su korėjiečiais.

„Jei Korėjos komandos beveik nepažinojome – matėme tik vieną jos rungtynių įrašą, tai apie Lietuvą galiu kalbėti ilgai. Tai – puiki ekipa, nestokojanti talento. Daugybę kartų esu matęs, kaip lietuviai žaidžia pasaulio ar Europos čempionatuose. Mes tiesiog bandysime žaisti savo žaidimą, kovosime ir pažiūrėsime, kaip ten bus“, – apie sekmadienio akistatą atsiliepė R. Moore'as.

Lietuvai prognozuoja ketvirtfinalį

Amerikiečio žodžiais, jo komanda stengiasi nugalėti kiekviename mače. Tačiau kartu R. Moore'as neslepia, jog tikrasis Angolos tikslas – išgyventi D grupėje ir pasiekti Barseloną.

Dar tiesmukesnis ekipos treneris Paolo Macedo. Pasak jo, Angolos rinktinė Gran Kanarijoje siekia laimėti dvejas rungtynes. Nesunku nuspėti, jog specialistas omenyje turi susitikimus su pagrindiniais konkurentais kovoje dėl ketvirtos vietos pogrupyje: Pietų Korėja ir Meksika.

Pusę darbo afrikiečiai jau atliko, bet mačo su meksikiečiais nežada laukti sudėję rankų.

„Lietuva šiame čempionate bus geriausių aštuonete. Žinome, dėl ko jūs čia atvažiavote, bet pasistengsime kaip galėdami apsunkinti jums gyvenimą, – pažadėjo P. Macedo. – Bus labai sunku stabdyti lietuvių aukštaūgius. Bet gynyba – mūsų stiprybė, bandysime sekmadienio rytą taip sudėlioti savo žaidimo schemas, kad laikytume Lietuvos rinktinės puolėjus kuo toliau nuo krepšio.“

Ką sumąstys Angolos atstovai, lietuviai patirs sekmadienį nuo 21 val. Lietuvos laiku.

O jei Afrikos čempionams pavyks pasiekti užsibrėžtą tikslą ir iškopti į atkrintamąsias varžybas, kartu veikiausiai išsipildys ir R. Moore'o svajonė. Aštuntfinalyje Angolos turėtų laukti jo tėvynainiai iš JAV.

„Žaisti prieš JAV rinktinę – mano svajonė. Nejaučiame jokios baimės, kad ir su kuo susitinkame. Esame čia tam, kad varžytumėmės ir užsitarnautume pagarbą“, – patikino R. Moore'as.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (167)